Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

НЕСКОРЕНЕ НАДЗБРУЧЧЯ

Дата: 22.03.2018 16:25
Кількість переглядів: 830

Селищний голова Скала-Подільського ОТГ Мирончук В.П. брав участь в освітянських заходах «НЕСКОРЕНЕ НАДЗБРУЧЧЯ». 20 та 21 березня в приміщеннях Скала-Подільської ЗОШ І-ІІ ступенів та Скала-Подільського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» відбулася презентація документального фільму "НЕСКОРЕНЕ НАДЗБРУЧЧЯ. Національно-визвольна боротьба ОУН та УПА в повоєнні роки за матеріалами усної історії Скала-Подільської громади", створеного старшокласниками ЗНЗ. Історичне дослідження та його оформлення у фільм провели учні Софія Кука, Катерина Федоришина, Софія Прокоп'юк, Христина Фенцик, Анатолій Ружицький та керівник Оксана Ундерко. Команда буде брати участь у міжнародному освітньому проекті «Історія моєї громади: минуле для спільного майбутнього», у межах якого відбудеться конкурс історичних досліджень серед учнів з країн Східного партнерства: Білорусії, Молдови, Грузії та України.

Ідея цього проекту заснована на досвіді міжнародної мережі історичних конкурсів EUSTORY, що проводиться серед молоді у 25 країнах Європи. Вперше такий конкурс відбувся у 1973 році за ініціативи президента ФРН, Ґустава Хайнемана та громадського діяча із Гамбурга, Курта Кьорбера. Вони вірили, що у такий спосіб допоможуть молоді переосмислити травматичне минуле Німеччини.

Даний проект проводиться Представництвом DVV International в Україні у партнерстві з Фондом Кьорбера (Гамбург) та у співпраці з Всеукраїнською асоціацією викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба», і міжнародної мережі історичних конкурсів «EUSTORY», за підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

На презентаціях були присутні очевидці національно-визвольної боротьби ОУН та УПА в повоєнні роки на наших теренах, власне «герої» даного фільму, представники органів місцевого самоврядування. А першими «суддями» стали саме учні шкіл, задля формування їхньої національної самоідентичності, культури пам'яті й було здійснено дане дослідження.

Тож побажаємо команді, яка представлятиме нашу громаду у міжнародному освітньому проекті, успіхів і подальшої плідної праці.

 

О.Л.Ундерко – вчитель історії та правознавства

Скала-Подільської ЗОШ І-ІІступенів,

голова методичного об’єднання.

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь