Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Новий рекорд України

Дата: 10.11.2017 19:21
Кількість переглядів: 1840

Фото без опису

Сьогодні у нашій громаді відбулася грандіозна подія. Такого у нас ще не було! На території історичного місця Скали-Подільської, старої фортеці, було проведено флешмоб, з метою побудови живого герба селища, відображення його кольорів, фіксація його розмірів та кількості осіб, які задіяні у побудові. Ця акція проводилась у рамках телепроекту «Громада на мільйон» каналу «1+1», у якому беремо участь. Ідея даного заходу – виявити згуртованість громади, довести її вміння швидко мобілізуватись і у короткі терміни виконати досить об’ємну роботу. З цим завданням ми ознайомились лише вчора о 9.00 годині. У місцевому Будинку культури зібрався актив громади, ініціативні та небайдужі громадяни. Ми довго думали і сперечалися, у чому за добу зможемо себе проявити, яким чином зуміємо побити уже існуючий рекорд України чи встановити власний. Варіантів було багато, деякі з них відверто абсурдні чи провокативні, але це ще більше спонукало присутніх до активної розумової праці. Врешті-решт зупинилися на остаточному варіанті: будуємо живий герб Скали-Подільської як центру громади, тим паче, що до нас цього  ще ніхто в Україні не робив.

Розмітку майбутнього герба доручили місцевому художнику, директору краєзнавчого музею Євгену Шпаку. Хлопці-волонтери на чолі з Михайлом Денисовим попрацювали на славу – визначили розміри майбутнього герба, обмалювали контури зображень, розрахували кількість учасників дійства.

Наступний крок – вечірнє засідання оргкомітету заходу. Завдяки плідній праці було визначено, хто відповідає за забезпечення кольорової гами герба, хто – за кількісний склад учасників і т.д. Висловлюємо велику подяку жителю с. Іванків, депутату селищної ради Олександру Бугерчуку, який в основному допоміг нам з кольоровою тканиною.

Все мало бути цікаво і колоритно. Багато важило, чи зуміємо ми вчасно звезти дітей і дорослих з Іванкова, Лосяча, Гуштина, об’єднати дві скалецькі школи, всіх, хто виявив бажання взяти участь у флешмобі. А ще треба було оперативно роздати шматки кольорової тканини, пояснити, що з нею треба робити, де і як стати… А тут ще й дощ моросить…

Нам все вдалося! Таке враження, що всі пройнялися бажанням встановити новий рекорд України, всі хотіли бути причетними до цієї події, тому виконували всі дії чітко і злагоджено, як справді одна велика команда однодумців. Після того, як о. Василь поблагословив присутніх на успіх заходу, деякий час у нас над головами покружляв квадрокоптер і зняв наше грандіозне дійство згори (кажуть, виглядало приголомшливо), селищному голові Віктору Мирончуку експерти Книги Рекордів України вручили сертифікат про факт встановлення жителями нашої громади нового рекорду. Вітаємо всіх!!!

… Але не розслабляємось! Виконано лише перше завдання. Можливо, наступне треба буде виконувати уже найближчим часом. Так що тримаємо руку на пульсі, будьмо готові до нової плідної праці на користь громади!

Наталія Дорож



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь