Щоб безпечно провести весняно-польові роботи

Дата: 05.03.2019 15:17
Кількість переглядів: 610

Фото без опису

 

        Агропромисловий комплекс є одним із найбільш травмонебезпечних виробництв. У сільськогосподарських підприємствах проводяться весняно-польові роботи тому стан справ щодо безпечного виконання усього комплексу робіт керівникам у сільгосппідприємствах необхідно постійно тримати під особливим контролем.                                                                                       Проведення весняно-польових робіт — це серйозний екзамен не тільки для керівників підприємств, а й для всіх відповідальних за охорону праці у сільськогосподарському виробництві. Бо ці роботи, крім належного організаційного рівня, повинні виконуватися без ризику для здоров’я і життя працівників. Однією із загальних вимог з охорони праці для підприємств АПК є обов’язкове проходження навчання й перевірки знань з питань охорони праці керівниками підприємств, їх заступниками, керівниками структурних підрозділів, посадовими особами і спеціалістами, які безпосередньо пов’язані з проведенням робіт на виробничих дільницях. Зокрема необхідність проходження спеціального навчання стосується працівників, що приймаються на роботи, пов’язані з підвищеною небезпекою, де є потреба у професійному доборі. Працівники повинні дотримуватись вимог інструкцій з охорони праці під час виконання сільськогосподарських робіт.                                                     

Не менш важливим питанням у частині безпеки праці під час весняно-польових робіт є проходження відповідних медичних оглядів перед допуском працівників до участі у виробничому процесі, організація перед рейсових медоглядів трактористів-машиністів і водіїв автомобілів. Особливу увагу потрібно приділити вимогам безпеки під час виконання робіт у зоні ліній електропередач та дотримання працівниками вимог Правил дорожнього руху.      Виконання усіх вимог, норм та правил з охорони праці рятує не тільки робітника від травм, але й керівника від проблем і відповідальності, бо травмування чи загибель працівника на робочому місці - це завжди біль і трагедія. Отже основне завдання організувати комплекс весняно-польових робіт так, щоб забезпечити одне з найважливіших прав працівників - їх право на життя і здоров’я під час виконання трудових обов’язків.                                        Згідно з чинним законодавством для своєчасного і ефективного проведення розслідування нещасних випадків, про травмування працівників роботодавцям протягом доби необхідно повідомляти Борщівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області (тел. 2-40-14 або 0682464630).

 

 

 

 

 

Страховий експерт з охорони праці

Борщівського відділення

Управління Фонду соціального страхування України

                                                                  в Тернопільській області    І.Б. Ставрук 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь