Біля оновленого пам'ятника в селі Іванків провели панахиду за загиблими учасниками національно-визвольних змагань ОУН-УПА

Дата: 08.06.2020 13:05
Кількість переглядів: 954

Фото без опису

 

В неділю 7 червня 2020 року, в день Святої Трійці, в селі Іванків провели панахиду за вбитими внаслідок облави НКВД в 1944 році учасниками збройного опору ОУН-УПА.

Могилу, в якій було перепоховано тіла загиблих,  на сільському цвинтарі встановлено в 1994 році. Пам’ятник споруджено за кошти вихідця з Іванкова, що проживає в Канаді.

В цьому році завдяки добровільному грошовому внеску та згуртованості жителів села,  а також допомозі спонсорів, вдалось повністю оновити місце перезахоронення, створивши Меморіал пам’яті загиблих учасників національно-визвольних змагань ОУН-УПА, мешканців сіл Іванків та Гуштинка.

І ось сьогодні біля оновленого Пам’ятного знаку було вшановано пам’ять полеглих земляків, учасників націоналістичного підпілля.

У заході взяли участь очільники району та громади, громадські активісти, обдарована молодь, мешканці села та гості. Спільно із місцевим священиком в щирій молитві пом`янули героїв, поклали квіти та запалили свічки пам’яті.

 

 

Тетяна Чубак



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь