Юридичний відділ виконавчого комітету селищної ради приймав безпосередню участь в поданні пропозицій до формування нового законопроекту,щодо служби в органах місцевого самоврядування.

Дата: 01.02.2018 00:09
Кількість переглядів: 469

 Фото без опису

      За розпорядженням  селищного голови було направлено ряд пропозицій, з яких частина прийняті повністю за нашою редакцією.  

09  лютого 2017 парламент прийняв в цілому проект Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (№2489), який стане рушієм децентралізації та сприятиме посиленню спроможності місцевого самоврядування.

       Законопроект був покликаний  для забезпечення рівного доступу до служби в органах місцевого самоврядування , підвищити престижність служби в ОМС, мотивацію місцевих службовців до розвитку громад та власного розвитку.На сьогоднішній день  закон підписаний головою Верховної ради,та переданий на підпис Президенту України  і вступить в законну силу з 1 травня 2017 року.

 

Закон  передбачає такі основні положення:

  • поширення дії Закону як на осіб, які призначаються за конкурсом, так і на осіб, які обираються на посади;
  • підзаконні нормативно-правові акти повинні видаватися відповідними радами;
  •  
  • державні органи не можуть здійснювати вирішальний вплив на діяльність органів місцевого самоврядування, визначати законність дій чи бездіяльності органів місцевого самоврядування може лише суд;
  •  
  • посадові оклади працівників органів місцевого самоврядування повинні встановлюватися на підставі рішення відповідної ради; законом визначаються лише мінімальні гарантії справедливої оплати праці (відносно мінімальної заробітної плати) та співвідношення між категоріями посад.

 

 Дякуємо Асоціації міст України,Народному депутату Юрію Дерев’янку  за сприяння у прийнятті такого важливого Закону,та за безпосередню підтримку пропозицій  рядових  посадовців місцевого самоврядування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь