Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Порядок призову на військову службу офіцерів у 2017 році

Дата: 01.02.2018 00:15
Кількість переглядів: 479

Міністр оборони підписав наказ про призов офіцерів запасу. КОГО ПРИЗВУТЬ?

Фото без опису

  Міністром оборони підписано наказ, який визначає порядок призову на військову службу офіцерів у 2017 році.  

Відповідний призов передбачений пунктом 5 статті 11 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та проводиться за наказом Міністра оборони України у разі потреби.
Крім того до законодавства були внесені зміни щодо гарантування призваним офіцерам збереження місця роботи, посади і середнього заробітку.

Відтак можуть бути призвані особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, але досі не служили в лавах ЗСУ.

Призовники з числа офіцерів запасу повинні мати вищу освіту не нижче бакалавр. Їм має бути присвоєно первинне офіцерське звання.

Термін служби таких офіцерів – півтора року.Відповідно до наказу Міністерства оборони України № 170 строк військової службиза призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців”

У разі неявки офіцера запасу без поважних причин за викликом військового комісаріату він несе відповідальність у порядку, встановленому законом.

Офіцери військової служби за призовом проходитимуть службу поза межами АТО у пунктах постійної дислокації військових частин та підрозділів .

Вони (офіцери запасу) також можуть залучатися до служби в АТО, але лише в добровільному порядку і після укладення відповідного контракту .

Під час проходження військової служби офіцери-призовники виконують обов’язки і користуються правами, пільгами і видами забезпечення, передбаченими для осіб офіцерського складу, які проходять військову службу за контрактом.

Кого не призвуть і кому дадуть відстрочку

Призову не підлягають офіцери запасу, які вже проходили військову службу в ЗСУ.

Від призову на військову службу осіб офіцерського складу в мирний час також звільняються громадяни України:

  • які визнані за станом здоров’я непридатними до військової служби в мирний час;
  • які до дня початку військової служби досягли 43-річного віку;
  • які виконали обов’язки служби у військовому резерві протягом двох контрактів;
  • батько або мати, рідний брат або сестра яких загинули, померли або стали інвалідами під час проходження військової служби або зборів військовозобов’язаних;
  • які до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах;
  • які були засуджені за вчинення злочину до позбавлення волі, обмеження волі, у тому числі зі звільненням від відбування покарання.

Офіцерам може надаватися відстрочка від призову на військову службу, за рішенням атестаційної комісії обласного військового комісаріату, на підставах, визначених статтею 17 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, за сімейними обставинами, станом здоров’я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності.

Відстрочка від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами за їх бажанням надається призовникам (офіцерам запасу, що підлягають призову), які мають:

  1. непрацездатних батька і матір чи одинокого непрацездатного батька (одиноку непрацездатну матір) або непрацездатних осіб, під опікою, піклуванням чи на утриманні яких перебував призовник, або осіб, над якими призовник здійснює опіку чи піклування, якщо вони не мають інших працездатних осіб – громадян України, зобов’язаних відповідно до законодавства їх утримувати.
    Непрацездатність зазначених осіб визначається в порядку, встановленому законодавством;
  2. неповнолітніх рідних (повнорідних чи неповнорідних) братів і сестер або непрацездатних рідних (повнорідних чи неповнорідних) братів і сестер незалежно від їх віку, якщо вони не мають інших працездатних осіб, крім призовника, зобов’язаних відповідно до законодавства їх утримувати;
  3. одинокого батька або одиноку матір, у яких на утриманні перебувають двоє чи більше неповнолітніх дітей, до досягнення старшим із них повноліття за умови офіційного працевлаштування призовника;
  4. дитину віком до трьох років або дитину старшу трьох років, яка виховується без матері у зв’язку з її смертю або за рішенням суду;
  5. двох і більше дітей;
  6. дитину-інваліда;
  7. дружину-інваліда;
  8. вагітну дружину.

Відстрочка від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами за власним бажанням може надаватися призовнику, який є особою з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У разі якщо призову на строкову військову службу підлягають кілька синів одночасно, відстрочка може надаватися одному з них за їх бажанням з урахуванням пропозиції батьків на час проходження строкової військової служби братами, до звільнення в запас одного з них.

Відстрочка від призову на строкову військову службу за станом здоров’я на строк до одного року надається призовникам, які визнані під час медичного огляду тимчасово непридатними до військової служби.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь