Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Як отримати дозвіл на будівництво?

Дата: 01.02.2018 00:16
Кількість переглядів: 502

Фото без опису

 

Варіанти оформлення . Спрощена процедура відноситься до будівель 1, 2 і 3 категорії складності (в дану категорію входять індивідуальні житлові будинки площею не більше 300 кв.м.)

Основні етапи процедури: проведення топознімання М 1: 500 (ліцензована організація); розробка проекту (проектна організація); оформлення будівельного паспорта (для будівель площею до 300 кв. м. і не вище 2 поверхів, які відносяться до 1-2 категорії складності, Департамент містобудування та архітектури); отримання містобудівних умов і обмежень (для об'єктів більше 300 кв. м., Департамент містобудування та архітектури) отримання технічних умов (електрика, водопостачання, каналізація та ін.); отримання дозволу на підготовчі роботи - повідомлення про початок будівництва (у разі необхідності, для об'єктів до 300 кв. м, ДАБІ); отримання повідомлення про початок робіт (для будівель площею до 300 кв. м. 1-2 категорії) або декларації (ДАБІ).

Перелік необхідних документів: заява; ідентифікаційні документи заявника; документи, що підтверджують майнові права; проект будівництва; декларація про початок виконання будівельних робіт - 2 примірника.

При подачі повного комплекту документів і правильно заповненої декларації інспекція надає позитивну відповідь і видає заявнику зареєстровану декларацію.

Термін отримання дозвільного документа - 10 днів. Загальна процедура. Узаконення за загальною процедурою відбувається у випадку ведення робіт на об'єктах 4-5 категорії складності, тобто висотних будинках, великих торгових або офісних комплексах, автомобільних заправних станціях та ін.

Об'єкти даної категорії зводяться тільки тими будівельними організаціями, які мають підтверджуючий документ - ліцензію.

Основні етапи процедури: проведення топознімання М 1: 500 (ліцензована організація); отримання містобудівних умов і обмежень (Департамент містобудування та архітектури); отримання технічних умов (електрика, водопостачання, каналізація та ін.); проведення експертизи проекту (ліцензована організація); повідомлення про виконання підготовчих робіт (у разі необхідності, ДАБІ); отримання дозволу на початок будівельних робіт (ДАБІ).  

Перелік необхідних документів: заява; документи, що підтверджують майнові права; проектна документація; ліцензія на будівництво; інформація про призначення відповідальних осіб.

Інспектор ДАБІ протягом 5-10 днів перевіряє достовірність вхідних даних, після чого видає дозвіл на будівництво. Якщо подано неповний пакет документів, інспекція має право надати відмову у видачі дозволу на будівництво.

 

Після того як замовник отримав документ - дозвіл або декларацію, він протягом тижня (7 днів) зобов'язаний письмово проінформувати місцеву держадміністрацію, орган місцевого самоврядування та держоргани у сфері пожежної та техногенної безпеки, про початок виконання будівельних робіт.

 

Поряд з цим відділ правового супроводу діяльності ОМС та кадрового забезпечення виконавчого комітету селищної ради нагадує повноваження в галузі будівництва.

 

 Стаття 31. Повноваження у галузі будівництва (Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні)

1) надання (отримання, реєстрація) документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів у випадках та відповідно до вимог, встановлених Законом України "Про регулювання містобудівної діяльності";

{Підпункт 1 пункту "б" частини першої статті 31 в редакції Закону № 2367-VI від 29.06.2010; із змінами, внесеними згідно із Законом № 3038-VI від 17.02.2011; в редакції Закону № 191-VIII від 12.02.2015}

2) організація роботи, пов'язаної зі створенням і веденням містобудівного кадастру населених пунктів;

3) здійснення в установленому порядку державного контролю за дотриманням законодавства, затвердженої містобудівної документації при плануванні та забудові відповідних територій; зупинення у випадках, передбачених законом, будівництва, яке проводиться з порушенням містобудівної документації і проектів окремих об'єктів, а також може заподіяти шкоди навколишньому природному середовищу;

 

 

 

На території населених пунктів Скала-Подільської об’єднаної територіальної громади нажаль трапляються випадки  незаконного будівництва,порушення будівельних норм, державних стандартів і правил під час  індивідуального, чи іншого будівництва.

 

 

      Статтею 96 КУпАП  передбачена юридична відповідальність за вищевказані порушення.

     Так порушення вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил та затверджених проектних рішень під час нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту об'єктів чи споруд – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
         Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб – від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


      

  

  Враховуючи вищенаведене  застерігаємо,що при намірі провести ті,чи інші будівельні роботи, необхідно в першу чергу оформити дозвільні документи,що дасть змогу уникнути порушень норм чинного законодавства.

 



 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь