Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Подорож циклом зимових свят

Дата: 16.01.2018 15:05
Кількість переглядів: 889

Веселе і пізнавальне свято організували педагоги дитячого парку для гуртківців. «Подорож циклом зимових свят» - назва заходу, у якому відтворилися традиції, звичаї та обряди українського народу. Свято відбулося 12 січня . Були присутні вихованці гуртків «Берегиня», «Лялька мотанка», керівник Ірина Олексіївна Харатін, «Природа рідного краю», «Юні туристи-краєзнавці» - Аліна Василівна Червоноока, «Літературне краєзнавство» - Леся Володимирівна Недокіс та «Юні природолюби» -Уляна Михайлівна Весновська, с. Лосяч.

    Було проведено 12 конкурсів, у яких відтворювалися традиції та обряди свят. Діти активно взяли участь у всіх конкурсах, за що отримали заохочувальні призи. Найбільше запам’яталися конкурси «Калита», яка є символом свята Андрія Первозванного, гуртківці по черзі відкушували шматок калити, чим більший шматок, тим більше щастя принесе Андрій. 18 грудня вшановують Преподобного Саву. На Сави жінки займалися рукоділлям, відповідно конкурс був, хто швидше і краще вишиє хрестики на тканині. Переміг вихованець гуртка «Природа рідного краю»(А.В. Червоноока) Тухто Іван. Цікавий конкурс «Святе Різдво». Діти назвали 12 пісних страв, знали, що символом Різдва є Дідух (оберіг народу), хлопці з гуртків «Лялька мотанка»( І.О. Харатін)  Москалюк Владислав та «Природа рідного краю» ( А.В. Червоноока) Давидюк Олександр завіншували, за що отримали призи. 13 січня українці святкують Старий Новий рік (Меланки). Щедро засіяли гостей свята вихованці гуртка «Юні природолюби» (У. М. Весновська, с. Лосяч). А на завершення заходу діти з гуртка «Літературне краєзнавство» ( Л.В. Недокіс) заколядували та защедрували, усі присутні їх підтримали.

      Директор та керівники гуртків дитячого парку привітали дітей та батьків і усіх гостей з Новим роком та Різдвяними святами. Побажали добра, щастя, радості і миру на весь рік.

Леся Недокіс



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь