Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

У неділю, 15 жовтня з нагоди  75-ої річниці створення  УПА в селі Іванків відбулися урочистості

Дата: 19.10.2017 15:12
Кількість переглядів: 1038

Фото без опису

    У неділю, 15 жовтня з нагоди  75-ої річниці створення  УПА в Іванківській загальноосвітній школі І-ІІІ ст.  відбулися урочистості : панахида, відкриття  меморіальної дошки односельчанам-воїнам УПА та  презентація  книги  Михайла Миколайовича Буртняка " Відлуння Холодного Яру"

    Участь у заході «Невмируща слава – слава героям-воїнам УПА» взяли       о. Олег,  представники влади,  мешканці села, а також народний депутат  України  Олег  Барна. Урочистий захід розпочав директор школи  Пакуляк Ігор Ярославович.

   Право   відкрити  меморіальну  дошку   було надано   вчителю школи, автору книги  про героїв-односельчан визвольних змагань, жителю села  Михайлу Миколайовичу Буртняку  .

    Про те, що Герої прожили важке і коротке життя, сповнене боротьби за волю, підкреслив голова Скала - Подільської селищної ради  Віктор Павлович Мирончук: «Відкриваючи меморіальну дошку, увіковічнюючи їхні імена в граніті ми вшановуємо земляків. Вони назавжди залишаться у пам’яті  народу ».

    Під час урочистостей лунали повстанські та стрілецькі пісні у виконанні ансамблю дівчат " Надія" та ансамблю хлопців " Соколи" (керівник Кадуцький В.М.),  прочитані вірші учнями  школи  (Розмеріця Ольга, Ярчук Богдан, Ярчук Юрій, Патуляк Анна) про героїчні подвиги воїнів УПА. Полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятних місць села.

  У Будинку культуру с. Іванків  відбулася презентація книги Михайла Буртняка «Відлуння Холодного Яру». Емоційним був  виступ  автора книги. Привітати його прибули гості з Києва, Борщева, Хмельниччини, Скали-Подільської. У виконані народного аматорського  ансамблю «Відлуння » ( керівник Ярчук І.Ф.) звучали повстанські пісні, про які  згадував Михайло Буртняк у своїй книзі . Шлях до створення книги був важкий і тернистий. Основну частину роботи по підготовці до видання та редагування взяла на себе Марта Ярославівна Кузьмич, яка є автором вступної статті.

 Захід, присвячений 75-річниці утворення УПА, було завершено духовною піснею «Боже, великий, єдиний», яку виконували усі присутні в залі. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь