Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Програма «DOBRE» - запорука успішного розвитку громади.

Дата: 31.10.2016 15:24
Кількість переглядів: 897

Фото без опису

Шановні земляки, радий констатувати, що наші спільні зусилля привели до хорошого результату – Скала-Подільська об'єднана територіальна громада виборола право стати учасником програми «DOBRE».

Програма «DOBRE» - це проект з підтримки місцевого самоврядування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) – «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності» – котра стала можливою завдяки підтримці американського народу. Мета «DOBRE» - створити можливості зростання та розквіту нових об’єднаних територіальних громад, мотивувати та бути моделями для інших громад, котрі працюють над об’єднанням.
«DOBRE» підтримуватиме об’єднані територіальні громади в семи областях України – Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. Бюджет програми 50 млн. дол. на 2017-2021 роки. На сьогоднішній день учасниками програми стали 25 ОТГ , які були відібрані на конкурсній основі. Наступні 25 громад будуть відібрані у  березні-квітні 2017 року, і ще 25 ОТГ – у вересні-жовтні 2017 року.

Приємно, що Скала - Подільська громада стала однією з переможців І етапу.

Участь у програмі «DOBRE» дозволить нам спільно з міжнародними інституціями розробити стратегічний план розвитку громади. Це приведе до того, що ми зможемо отримати оптимальний шлях розвитку ОТГ з врахуванням усіх наших з вами переваг, адже до розробки стратегічного плану будуть залучені провідні європейські фахівці. Основні напрямки і пріоритети розвитку громади не будуть нав'язані нам зверху, а будуть узгоджені з мешканцями сіл і селища. Вже, починаючи з листопада, буде проведено ряд зустрічей і зборів, на яких заслухаємо всіх бажаючих з пропозиціями, тобто , кожен може долучитися до спільного планування нашого історичного майбутнього.

Програма «DOBRE» передбачає співпрацю на протязі п'яти років, головними цілями якої є покращення інфраструктури громади – місцевих доріг, комунальних комунікацій, об'єктів соціальної, освітньої, культурної та медичної сфери. Крім того, увагу буде приділено покращенню та появі нових послуг для місцевого населення, розвитку туризму , підтримці місцевої демократії та ін. Спільно з нашими партнерами буде розроблено місцевий бюджет розвитку, що дозволить найоптимальніше спланувати видатки громади, знайти джерела додаткових доходів. Сподіваємося, що проведення вищевказаних заходів переконає іноземних інвесторів в незворотності процесу децентралізації і дасть зрозуміти, що співпраця з Скала - Подільською громадою є корисною і взаємовигідною для обох сторін.

Отже , ми отримали історичний шанс на якісний стрибок у розвитку і зобов'язані ним скористатися. Розраховую на участь кожного в генерації ідей, які ми спільно повинні реалізувати. Крім того, звичайно, знайдуться критики, опоненти чи скептики, головними гаслами яких є: « Все пропало», «Кругом зрада», «Нічого не робиться». Таким людям скажу:  «Сумнівайтесь! Критикуйте ! Адже критика (якщо вона об'єктивна) є джерелом прогресу!» Запевняю, що для всіх будемо шукати місце для реалізації потенціалу та активності на користь об'єднаній громаді.

Користуючись нагодою, хочу подякувати колективу селищної ради за активну участь у підготовці конкурсної пропозиції на участь в програмі «DOBRE» - особливо Альбертовичу Юрію, Вільховому Михайлу, Гаврилів Світлані, Заверцованій Олені, Куньці Ірині, Лагазюк Наталії, Латишевій Любові, Мелюзіній Наталії, Шиян Юлії. Окрема подяка Шакіровій Надії за допомогу в облаштуванні презентаційного стенду. Перемога в конкурсі є свідченням вашої високої кваліфікації та доказом професійності в роботі.

            Скала-Подільський селищний голова  Віктор Мирончук.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь