Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

28 серпня у Скалі-Подільській вперше після утворення об’єднаних територіальних громад пройшло мистецьке свято, присвячене 25-й річниці Незалежності України та Дню селища.

Дата: 02.09.2016 15:34
Кількість переглядів: 1990

Фото без опису

28 серпня у Скалі-Подільській вперше після утворення об’єднаних територіальних громад пройшло мистецьке свято, присвячене 25-й річниці Незалежності України та Дню селища. Розпочалося свято із виставки робіт народних умільців Скали-Подільської у особах Євгена Шпака(живопис), Павла Шеляка (фотороботи), Галини Царук (вишивка), Ірини Харатін (лялька-мотанка), Тетяни Дяківнич (вишивка), Юлії Руснак (вироби з стрічки), Тані Москаль (картини олівцем) с. Лосяч, Марії Осадчук (живопис) с. Лосяч, Марії Дорош (вишивка бісером) с. Лосяч.  Бібліотекар с. Іванків Галина Ситник організувала виставку робіт односельчан та жителів села Гуштинка. Далі був кулінарний конкурс « Юшка з пампушками завше разом з нами», у якому всі населені пункти громади представили страви з риби та юшку з пампушками. Перемогу у цьому конкурсі отримали кулінари сіл Іванків та Гуштинка із старостою Паламарем Василем Богдановичем. Друге місце дісталося  селам Бережанка та Трійця, якими опікується староста с. Іванків. Третє місце вибороли майстрині села Нивра із старостою Волощуком Василем Григоровичем.  Найкращим представленням конкурсної страви було у Скала-Подільського дитячого парку за організації Стефиної В.Г., найкращим оформлення було у села Лосяч під керівництвом старости Кійовської Галини Юріївни,  а звання найсмачнішої юшки розділили між собою села Гуштин, староста Слободян Петро Васильович, та Турильче, староста Ільєв Роман Володимирович. Всі учасники смачного конкурсу отримали нагороди та подарунки.

 Для малечі на святі працювали розважальні атракціони.

 Посмакувавши смаколиками всі присутні мали змогу отримати естетичне задоволення від концерту, який розпочався вітальним виступом селищного голови Мирончука В. П.

 Очільник громади привітав та відзначив грамотами, подяками, сувенірами ветеранів УПА  Богачову О.П., Грабчак О.М., Хому П.М. (с. Гуштин). Воїнів, що тримають оборону на сході України  відзначили грамотами, молитвениками та вервичками Нагороджені спортсмени, які брали участь у змаганнях з настільного тенісу за перше місце-Сергій Федоришин, друге-Михайло Скавронський, третє- Сергій Кульчицький.  Виступили Анатолій Дорож-учасник АТО, що саме був у короткій відпустці, та народний депутат України від нашого округу Олег Степанович Барна.

Святковий концерт розпочали переможці  5-го сезону телевізійного конкурсу «Україна має талант» гурт «Лісапетний батальйон» керівник Наталя Фаліон. Глядачі вітали оплесками солістів Скали-Подільської: Ірину Корецьку та Алу Собіщанську-виконавців гімну, Богдана Збриського, Андрія Трембовецького, Софію Фанок, Сергія Кульчицького, Вікторію Савчак, Мирославу Гамбаль а також Ольгу Загородну та Ірину Величенко з села Трійця, Оксану Ільєву з Вербівки, Ольгу Шупенюк та Василя Волощука з села Нивра, Оксану Боднарчук Та Надію Гоцак з села Лосяч, Дениса Чорнія та Юлю Білик з села Гуштин, Світлану Мартинюк та Ірину Дзюбу з села Турильче.  Радували глядачів зразковий танцювальний колектив «Едельвейс» Скала-Подільського БК (керівники- Тимофієва О.М. Кульчицька Н.М.), зразковий театр танцю «барви» Скала-Подільського дитячого парку на базі ЗОШ села Іванків (керівник Олена Желяско), танцювальний колектив «Еверест» Скала-Подільської музичної школи (керівник Руслана Коцемір)

 Звучали авторські пісні Али Собіщанської у супроводі Сергія  Кульчицького та Василя Колодія. Патріотичним був виступ хору будинку культури с. Іванків (керівник Володимир Гричух) і викладацького та учнівського колективу місцевої музичної школи(керівник Ірина Івасечко). Присутні мали змогу слухати віртуозну гру на скрипці Валерії Кустіцької. Ведучими концерту були: Олег Парніцький та Юля Андрієвська. По закінченні концерту гостей вітали учасники гурту «Вишиванка».

Оргкомітет свята висловлює щиру вдячність усім виконавцям та учасникам, особлива подяка старостам та працівникам культури сіл громади за організацію та участь у святі. Окрім фінансування з місцевого бюджету до проведення свята долучилися меценати: Романенко А.А (Дінтер), Джос В.С (Бурдяківський спецкар’єр), Гнідий В.О. (Асфальтний завод), Федорів С.Н. (Діоніс), Лихо М.С. (Турбаза "Збруч"), Тучков Олег частково забезпечив рибою для конкурсної страви. Щира вдячність усім благодійникам.

Фото без описуПереможці кулінарного конкурсу "Юшка з пампушками завше разом з нами"

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь