Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Щеплення від сказу собаки обов'язкове

Дата: 02.04.2018 14:09
Кількість переглядів: 1021

Фото без опису

 

Сказ - захворювання, викликається вірусом rabies, що відноситься до гостро інфекційних. Передається при укусах хворих тварин зі слиною. Інфекція поширюється по нервових шляхах і досягає головного мозку, викликаючи запалення. Призводить до незворотних наслідків. Вона небезпечна не тільки для тварин, але і для людей. Щоб убезпечити свого улюбленця від такого підступного захворювання, необхідно провести вакцинацію.

Підготовчі заходи: Щеплення від сказу собаки робиться після дегельминтации і виведення зовнішніх паразитів. Вихованець повинен бути здоровим: активним, не відмовлятися від корму, не мати підвищеної температури. У попередній тиждень у нього не повинно бути контактів з хворими тваринами, так як для всіх інфекційних хвороб характерний інкубаційний період. І якщо зараженій собаці без ознак хвороби зробити щеплення, то захворювання розвивається стрімко і летальний результат буде неминучий.

 

Щеплення від сказу собак обов'язкове.

На території селища Скала-Подільська вакцинація тварин від сказу буде проводитись кожного дня протягом квітня 2018 року. Прохання до власників собак тримати своїх улюбленців на прив’язі та бути самим присутніми дома.

 

Щеплення від сказу собаки на 99% гарантує, що тварина не підчепить цей страшний вірус, а господар убезпечить себе і свою сім'ю. Набагато дешевше (у моральному і матеріальному плані) зробити щеплення, ніж бачити муки собаки, а потім її загибель.

 

 

Чубак Т.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь