Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Порядок на своїх територіях - це обличчя громади в цілому!

Дата: 05.04.2018 15:40
Кількість переглядів: 908

Фото без опису

 

Шановні жителі громади,  керівники підприємств,

організацій, установ всіх форм власності населених пунктів

Скала-Подільської селищної ради!

 

Скала-Подільська селищна рада  надає роз’яснення інформативно – консультативного характеру щодо застосування правових санкцій до потенційних порушників за недотримання правих благоустрою територій.

Стаття 34 Закону України «Про благоустрій населених пунктів»  встановлює нормативно-правові відносини для благоустрою населених пунктів:

1. Правила благоустрою території населеного пункту  це нормативно-правовий акт, яким установлюються вимоги щодо благоустрою території населеного пункту.

Правила розробляються на підставі Типових правил благоустрою території населених пунктів для ОТГ і затверджуються відповідними органами місцевого самоврядування.

 Правила включають:

1) порядок  здійснення благоустрою та  утримання територій об'єктів благоустрою;

2) вимоги до  впорядкування територій підприємств, установ, організацій;

3) вимоги до утримання зелених насаджень на об'єктах благоустрою - територіях загального користування;

4) вимоги до утримання будівель і споруд інженерного захисту території;

5) вимоги до санітарного очищення території;

6) розміри меж прилеглої до підприємств, установ та організацій території у числовому значенні;

7) порядок розміщення малих архітектурних форм;

8) порядок здійснення самоврядного контролю у сфері благоустрою населених пунктів;

9) інші вимоги, передбачені цим та іншими законами.

2. Правила не можуть передбачати обов'язок фізичних і юридичних осіб  щодо отримання будь-яких дозволів, погоджень або інших документів дозвільного характеру, а також повноважень органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, підприємств, установ, організацій, утворених такими органами, видавати зазначені документи.

На  основі вищевказаного закону, Скала-Подільською селищною радою прийнято рішення № 702/19-2017 від 25.01.2017 року, яким затверджено «Правила благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах об’єднаної територіальної громади Скала-Подільської селищної ради».

Пунктом 12 даного документу визначено види порушень правил благоустрою територій,  за які наступає адміністративна відповідальність,а саме за:

- неналежний санітарний стан територій;

- влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора);

- стоянка транспортних засобів на газонах; самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв; відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами;

- несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість;

-  відмова від укладення договорів на вивіз  побутових відходів.

- виконання робіт з благоустрою міста без затверджених проектів на виконання земельних робіт та відповідного ордеру, виданного виконавчим комітетом селищної ради;

- відсутність огорожі на місці розриття; відсутність освітлення місця розриття у нічний час на тротуарах, проїзній частині вулиць і площ;

- відсутність перехідного містка при прокладанні інженерних комунікацій згідно з проектом виконання робіт;

- відсутність урн для сміття;

- незадовільний зовнішній вигляд та технічна несправність постійних і тимчасових огорож, парканів, газонних огорож тощо.

Селищною радою, ДП «Благоустрій», Скала-Подільським ККП вживаються необхідні заходи щодо запобігання порушень в сфері благоустрою. Однак такі заходи не завжди приносять позитивні результати і змушують нас вдаватись  до крайніх правових вимог ( передачу матеріалів на розгляд адміністративної комісії для накладення штрафів), а якщо громадяни по тій чи іншій причині не сплачують штрафи, матеріали направляються до виконавчої служби для примусового стягнення.

Статтею 152 КУпАП передбачена відповідальність за вище вказані порушення, а саме: порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 гривень) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680-1700 гривень).

Шановні громадяни ми завжди готові допомогти Вам у наданні тих чи інших послуг, в тому числі у виділенні транспорту для вивезення побутових відходів.

Тож для тих, хто ще не встиг укласти угоду, радимо як найшвидше звернутись до Скала-Подільського комбінату комунальних підприємств який знаходиться за адресою: вул. Івана Франка, 2Е каб. № 1, де провідні спеціалісти даної галузі допоможуть Вам  вирішити проблеми  направлені на реалізацію таких домовленостей.

Пам’ятайте, що відмова від укладення  договорів про вивіз твердих відходів є фактом порушення правил благоустрою, за які, в свою чергу, наступає відповідальність згідно чинного законодавства.

 

                                                                                     

М. І. Вільховий

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь