Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Дні цивільного захисту

Дата: 27.04.2018 15:09
Кількість переглядів: 888

    

 У школах громади було проведено День цивільного захисту. Захід  спрямований на вироблення умінь і навичок грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я та життя.

     В Іванківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися: урочисте відкриття Дня цивільного захисту; загальношкільний захід «Гіркий спомин Чорнобиля»; відкриті уроки з цивільного захисту в 1-11 класах; нарада керівного складу; дії за сигналами ЦЗ; тренування і виконання нормативів ЦЗ; змагання юних рятувальників за програмою «Школа безпеки» та шкільних санітарних постів (учні 7,8,9 класів).

     У Скала-Подільській ЗОШ І-ІІ ступенів по сигналу тривоги було проведено повторення порядку дій у надзвичайних ситуаціях, сигналів цивільної оборони та оповіщень населення у випадку стихійних лих та аварій, розвитку вміння правильно діяти у надзвичайних ситуаціях. Учнями 4 і 6 класів було підготовлено сценки про правила поводження з вогнем. Вчитель  основ здоров’я Олійник С.В. підготувала ребуси на тему пожежної безпеки . Учні 8 класу провели практичні заняття з надання першої  домедичної  допомоги, а вчитель фізкультури Бандура В.І. провів заняття з правил користування протигазами.

      У Скала-Подільському НВК на захід був запрошений спеціаліст з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Капаціла І.Б., який провів профілактичну бесіду. Під час уроків несподівано для всіх пролунав сигнал, що свідчив про пожежу. Учні під керівництвом учителів організовано, без паніки, у ватно-марлевих пов’язках, згідно з планом евакуації покинули приміщення закладу та за 2хв 23с успішно були евакуйовані на пришкільне подвір’я. На спортивному майданчику відбулися навчально-показові змагання між командами 10 та 11 класів. Для учнів було проведено різнопланові заходи, зокрема відпрацювання нормативів ЦЗ, практичні заняття з надання домедичної допомоги постраждалим, комбінована естафета, тренування по користуванню індивідуальними засобами захисту, зокрема протигазом, евакуація поранених із задимленого приміщення, конкурс «Лава на лаву».

      У Лосяцькій ЗОШ І-ІІ ступенів День цивільного захисту розпочали урочистою  лінійкою, яку продовжили цикли уроків по класах на теми: "Захищене і здорове покоління", "Памятай, знай, щоб рятувати людей". Проведено навчальну евакуацію по сигналі "Тривога", під час якої класоводи і класні керівники звітували про проведену роботу. Класи декламували девізи рятувальників. Організовано естафети "Юні рятівники", завершилось свято виступом агіт-бригади "Лави МНС".

Заверцований В.І.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь