Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Увага! Важлива інформація!

Дата: 14.06.2018 14:34
Кількість переглядів: 1965

 

 

Починаючи з червня 2018 року, Скала-Подільським ККП розпочато проведення масштабної інвентаризації особових рахунків своїх абонентів, роботу з виявлення фактів самовільного безоблікового водокористування, а також перевірку наявності у споживачів необхідної технічної документації (технічних умов на приєднання до централізованого водопостачання і водовідведення ).

Інспекцією з контролю за раціональним використанням води виявлено, що деякі мешканці (споживачі) дозволили собі самовільно підключитися до мереж водопостачання та водовідведення, чим завдають істотної матеріальної шкоди підприємству. Такі випадки виявлено по вулицях Котляревського, Шевченка, Поповича.

Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затвердженими наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 за № 190 (надалі – Правилами), чітко визначено, які підключення вважаються безобліковими та які штрафні санкції за це передбачено.

Таким чином, водокористування вважається безобліковим, якщо споживач самовільно приєднався до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення або самовільно користується ними.

Відповідно до вимог Правил, самовільне приєднання до діючої системи комунального водопостачання й каналізації заборонено.

Також забороняється будь-яке самовільне приєднання об'єктів водоспоживання до діючих систем централізованого водопостачання та водовідведення, включаючи приєднання до мереж інших споживачів.

Так, у п. 3.3 Правил ідеться про те, що в разі самовільного приєднання та безоблікового водокористування виробник (тобто Скала-Подільським ККП) виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при відповідній швидкості руху води в ній 2,0 м/с та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу. Розрахунковий період у цьому випадку встановлюється з дня початку такого водокористування.

Також п. 3.11 Правил визначено, що витрати, пов'язані з відключенням і можливою ліквідацією пристроїв (споруд), які самовільно зведені і приєднані до систем централізованого водопостачання та водовідведення, оплачуються їх власником, тобто споживачем.

Порядок приєднання

Правилами передбачено, що для приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення замовнику (споживачу) необхідно отримати технічні умови.

З метою запобігання настанню негативних наслідків за порушення вимог Правил щодо незаконного приєднання до мереж водопостачання чи водовідведення, перш за все, необхідно звернутися із заявою про отримання технічних умов.

Прийом громадян з питань видачі технічних умов проводиться щодня крім  вихідних днів за адресою, вул. Івана-Франка,2, тел. 5-19-54 (Графік роботи: 8.00-17.00 год., обідня перерва 13.00-14.00 год.).

                Перелік документів, необхідних для отримання технічних умов:

                 - Право власності або оренди на об’єкт (копія).

                 - Право власності або оренди на землю (копія).

 

 

Міщенко В.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь