Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

  Секційні навчання вчителів початкових класів

Дата: 04.09.2018 10:45
Кількість переглядів: 866

Фото без опису

       27 серпня 2018 року в приміщенні Скала-Подільської ЗОШ І-ІІ ступенів відбулися секційні навчання вчителів початкових класів на тему:  «Мейстрим зростання соціальної, навчальної та пізнавальної активності дитини в умовах впровадження Нової української школи».

         Учасники ознайомилися та проаналізували нормативно-правові  документи на 2018-2019 н.р., зокрема:

- про створення освітнього простору  (наказ Міністерства освіти і науки України від 23.03.2018 №283 "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації освітнього простору НУШ");

- про проведення першого уроку в 2018-2019 н.р.;

- про організацію виховної роботи (лист Міністерства освіти і науки України від 07.08.2018 №1/9-186 "Про деякі питання організації в закладах освіти виховної роботи щодо безпеки й благополуччя дитини у 2018-2019 н.р.")

- щодо скороченої тривалості уроку для учнів початкової школи ;

-щодо вивчення у закладах загальної середньої освіти навчальних предметів у 2018/2019 навчальному році  (Лист МОН № 1/9-415 від 03.07.18 року)

   Педагоги відзначили , що на основі компетентністно орієнтованого підходу до навчання, дотримання принципів дитиноцентризму та педагогіки партнерства, новий зміст освіти  та створення   сучасного освітнього середовища  допоможе   дитині   оволодіти   базовими знаннями, навичками та  вмінням застосовувати їх у житті.

    Ключова зміна для учнів стосується підходів до навчання та змісту освіти. Замість запам’ятовування фактів та визначень понять, учні набуватимуть компетентностей. Це – динамічна комбінація знань, умінь, навичок, способів мислення, поглядів, цінностей, інших особистих якостей, що визначає здатність особи успішно соціалізуватися, провадити професійну та/або подальшу навчальну діяльність. Тобто формується ядро знань, на яке будуть накладатись уміння цими знаннями користуватися, цінності та навички, що знадобляться випускникам української школи в професійному та приватному житті.

     Учитель – це людина, на якій тримається реформа, тому під час засідання було намічено першочергові завдання,  які слід виконати, щоб створити  школу, яку приємно відвідувати  учням. 

                                                           Голова методичного об'єднання Сидоренко Н.В.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь