Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Як отримати  субсидію на опалювальний період ?

Дата: 12.10.2018 16:04
Кількість переглядів: 699

Фото без опису

 

Управління соціального захисту населення Борщівської райдержадміністрації надсилає інформацію про перепризначення житлової субсидії на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон:

         Як отримати  субсидію на опалювальний період ?

На допомогу від держави мають право домогосподарства,  чиї доходи  не дозволяють в повному обсязі сплачувати житлово – комунальні послуги.

Даємо відповіді на основні запитання, які виникають при зверненні за призначенням субсидіїа саме:

Перепризначення житлової субсидії на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон для яких категорій субсидіантів здійснюється виключно після надання нових заяв і декларацій?

Зокрема, це:

  • внутрішньо переміщені особи. Для оформлення субсидії ВПО більше не потрібно подавати договір найму житла, підставою для нарахування компенсації є акт обстеження матеріально-побутових умов сім’ї
  • громадяни, які звертаються за грошовими виплатами на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива
  • сім’ї, в яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб в попередньому сезоні менша, ніж кількість прописаних
  • орендарі житла
  • сім’ї,  в яких відбулися зміни у складі сім’ї потягом останнього року
  • сім’ї, які  матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги (в сумі, яка перевищує 340 грн.)
  • сім’ї де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи або вони менші мінімальної заробітної плати.
  •  

          Чи мають право на отримання субсидії працездатні непрацюючі особи,  які за період який враховується при призначенні  субсидій не отримували доходів або отримували дохід менший від мінімальної заробітної плати?

 

 Субсидія  таким особам буде    призначена:

- на загальних  підставах при умові  сплати єдиного соціального внеску  на загальнообов’язкове  страхування не менше, ніж за три місяці періоду, за який беруться доходи  для розрахунку розміру субсидії.

- за рішенням районної комісії  з  питань призначення державної соціальної  допомоги  малозабезпеченим сім’ям, субсидій та пільг при конкретних обставинах - у випадку коли сім’я перебуває у складних життєвих обставинах.  Позитивне рішення комісії може бути прийняте у випадку, коли такі особи  не перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду за який враховуються доходи для призначення субсидії.

Чи зберігається право на субсидію у осіб, що перебували за кордоном більше ніж 60 днів?

Факт перебування за кордоном  не є підставою відмовляти у субсидії, якщо особа:

  • отримує пенсію чи інші офіційні доходи такі, як стипендія, допомога, при народженні;
  • перебуває на лікуванні, навчанні чи у відрядженні.

Чи потрібно  розлученим декларувати доходи колишніх чоловіка(дружини)?

Якщо подружжя розлучене і немає неповнолітніх дітей, то ні чоловік.  ні дружина не повинні відображати в декларації своїх ’’колишніх’’, які зареєстровані і проживають окремо.

     Якщо сім’я розлучена, але є неповнолітні діти,  тому в декларації потрібно вказати  дані про  маму чи тата дитини ( в залежності від того з ким проживає дитина) та звернутись до районної комісії, щоб доходи того з батьків,  що не зареєстрований та не проживає разом з дитиною не включалися до сукупного доходу домогосподарства .

Чи потрібно вказувати у декларації дані про осіб із складу сімї,  які зареєстровані та проживають за іншою адресою?

     Потрібно вказувати  для того що доходи таких осіб будуть враховані в дохід сім’ї, при цьому на них не будуть нараховані соціальні нормативи  житлово – комунального обслуговування та норми житла.

 Чи можна  призначити субсидію на фактично проживаючих ?

    В цьому випадку потрібно звернутись до районної комісії  для розгляду питання призначення субсидії без урахування зазначеної особи та підтверджуючими довідками про фактичне місце проживання такої особи. Комісія прийме позитивне  рішення тільки у тому випадку коли така особа не перебувала за кордоном більше 60 днів, за період, який береться до розрахунку при призначенні субсидій.

       Варто зазначити, що зміни  до Положення  передбачають  більш  адресний підхід при наданні субсидії тим сім’ям, які потребують їх найбільше. У зв’язку з цим, в разі наявності обставин, які не дають  права домогосподарствам  на отримання субсидій на загальних підставах, субсидія  може бути призначена  за рішенням районної комісії, на підставі актів обстежень  умов проживання домогосподарств, а також іншої інформації, яка буде врахована  комісією при визначенні права на призначення житлової субсидії.

     Також  створено умови для подачі документів через мережу заповнивши заяву та декларацію на сайті subsidii.mlsp.gov.ua.

 

 

Чубак Т.К.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь