З квітня Уряд запроваджує новий механізм отримання «доступних ліків» за електронним рецептом

Дата: 11.03.2019 13:03
Кількість переглядів: 693

Фото без опису

 

Уже з квітня Уряд запроваджує новий, більш зручний механізм отримання «доступних ліків» — за електронним рецептом. Е-рецепт дозволить пацієнтам отримувати потрібні їм ліки в будь-якій аптеці, що увійшла в програму, незалежно від того, в якому місті чи селищі був виписаний рецепт. Препарат, виписаний лікарем, наприклад, в Скалі-Подільській , можна буде без проблем отримати за е-рецептом в аптеках Києва чи Одеси.

Щоб отримати «доступні ліки» за е-рецептом, необхідно:

– звернутись до свого сімейного лікаря чи терапевта, який випише е-рецепт на необхідний препарат. На мобільний телефон надійде повідомлення з кодом рецепту. За відсутності телефону лікар роздрукує код;

– завітати до аптеки, що бере участь у програмі і має на дверях наліпку «Доступні ліки», назвати аптекарю код рецепту та отримати препарат безкоштовно або з незначною доплатою. На жаль не всі аптеки нашої громади виявили бажання працювати в програмі «Доступні ліки». Дякуємо за співпрацю аптеці № 11 м. Борщів  та  аптеці ПП Кудляк .

Програма «Доступні ліки» запроваджена Урядом у квітні 2017 року. На даний час за цією програмою можна отримати 258 препаратів від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми, 64 з них є безкоштовними.

Нагадуємо, що продовжується кампанія «Лікар для кожної сім’ї та просимо обрати сімейного лікаря в КНП «Скала-Подільське ТМО» не зволікаючи вже зараз. 

 

 

Вараниця М.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь