Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

ЯКІ ПОСЛУГИ НАДАЮТЬ ТЕРАПЕВТИ, ПЕДІАТРИ ТА СІМЕЙНІ ЛІКАРІ?

Дата: 10.05.2019 12:15
Кількість переглядів: 729

Фото без опису

 

 

Нагадуємо, що з 01.01.2019 року успішно запрацювала реформа медицини,що дещо покращило надання первинної медичної допомоги жителям краю. Згідно Наказу №504 «Про затвердження порядку надання первинної медичної допомоги», що визначає список послуг ПМД, вартість яких компенсує держава через Національну Службу Здоров’я України (НСЗУ), терапевти, педіатри та сімейні лікарі спостерігають за вашим станом здоров’я (чи станом здоров’я вашої дитини), ставлять діагнози та лікують найбільш поширені хвороби, травми, отруєння, патологічні, фізіологічні (під час вагітності) стани. Так само терапевти, педіатри та сімейні лікарі ведуть пацієнтів із хронічними захворюваннями та станами. За потреби ваш лікар дасть направлення до фахівця вторинної чи третинної допомоги – лора, ендокринолога, хірурга тощо – чи буде консультуватись з ним щодо вашого лікування.

Ваш лікар також повинен надати невідкладну допомогу при гострому розладі фізичного чи психічного здоров’я, якщо не потрібно екстреної, спеціалізованої або високоспеціалізованої меддопомоги.

Важливою є роль вашого лікаря і у запобіганні хвороб. Ваш лікар вчасно виявить ризики для здоров’я. Він проконсультує, як поступово звільнитись від пагубних звичок, де знайти додаткову допомогу і перейти на здоровий спосіб життя.

У компетенції лікаря первинки – спостереження за здоровою дитиною, неускладненою вагітністю і окремі послуги паліативної допомоги. Ваш лікар також видасть потрібну довідку, листок непрацездатності, направлення для проходження медико-соціальної експертизи тощо, випише електронний рецепт по програмі «Доступні ліки», а з 01.07.2019 року видасть направлення на діагностику по програмі «Безкоштовна діагностика» (УЗД, рентгени, біохімічні аналізи крові). Все це можливо у випадку, якщо ви уклали угоду з сімейним лікарем нашої громади. Станом на 01.05.2019р. декларації із сімейними лікарями КНП «Скала-Подільське ТМО» уклали 7 501 особа, що не є 100 відсотковим показником від загальної кількості жителів. На даний час в медичних закладах ТМО безкоштовно надаються послуги з проведення лабораторних досліджень (загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, цукор крові, розгорнута формула крові, діастаза), ЕКГ – діагностика, консультації лікарів та виконання медичних процедур.

Додатково повідомляємо, що пунктом 26 Договору з НЗСУ передбачено, що медичні працівники не мають права вимагати від пацієнтів винагороду в будь-якій формі (в тому числі у вигляді благодійних внесків та будь-яких інших платежів).

Будьмо здорові та відповідальні!

 

 

Керівник КНП «Скала-Подільське ТМО» М.Вараниця


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь