Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Інформація для мешканців смт. Скала-Подільська та Скала-Подільської ОТГ щодо розробки проекту утримання та реконструкції парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Скала-Подільський парк”

Дата: 02.06.2019 16:48
Кількість переглядів: 765

Фото без опису

 

 

Розроблення проектної документації з утримання та реконструкції парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Скала-Подільський парк”

 

Мета розробки проекту з утримання та реконструкції парку-пам’ятки

 

На виконання ст. 38 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» і заходів у сфері охорони навколишнього природного середовища, які реалізовуватимуться в Тернопільській області впродовж 2019 року, та з метою започаткування робіт з благоустрою території, покращення санітарного стану деревних насаджень парку-пам’ятки, селищною радою за кошти обласного екологічного фонду замовлений проект утримання та реконструкції парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Скала-Подільський парк”. Виконавцем робіт з розроблення проектної документації є кафедра лісового і садово-паркового господарства Відокремленого підрозділу національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП) України «Бережанський агротехнічний інститут».

 

Проект утримання та реконструкції парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва є основним планувальним документом, який розробляється в інтересах збереження зразків садово-паркового мистецтва, цінних видів рослин, охорони культурної спадщини та рекреаційного використання, містить принципові рішення щодо встановлення режиму використання території, здійснення природоохоронних заходів, розміщення об’єктів управління та обслуговування парку, інженерної підготовки і благоустрою території, інженерного обладнання, захисту території від небезпечних природних і техногенних процесів,  визначає черговість здійснення заходів.

На підставі проекту утримання і реконструкції видаються завдання для розробки робочої проектно-кошторисної документації на реконструкцію споруд парку, зелених насаджень, інженерних мереж, заходів з його утримання. При складанні проектної документацій наступних стадій проектування (проекти благоустрою, проекти реконструкції, проекти розвитку дорожно-стежкової мережі, інженерного обладнання, і т. ін.) повинні враховуватися пропозиції відповідних розділів проектів утримання та реконструкції.

Проект утримання та реконструкції парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва є основним видом проектної документації з планування території парку, призначеним для обґрунтування та реалізації довгострокових цілей управління. Матеріали проекту утримання та реконструкції парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва використовуються як вихідні дані при розробленні іншої планувальної документації та проектів збереження культурної спадщини, інженерного захисту і підготовки території, комплексних схем транспорту.

Концептуальні пропозиції проекту утримання та реконструкції парку-пам’ятки, що погоджується та затверджується в установленому порядку, дозволяє органу, у підпорядкуванні якого перебуває парк, використовувати їх при:

  • здійсненні управління парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва;
  • забезпеченні раціонального використання території парку для організації відпочинку населення;
  • визначення порядку відвідування та допустимих рекреаційних навантажень;
  • проектуванні соціальної, інженерної та транспортної інфраструктури;
  • плануванні фінансового забезпечення діяльності,
  • плануванні здійснення природоохоронних заходів.

 

 

 

Василь Кузьович

завідувач кафедри, кандидат с.-г. наук, доцент


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь