Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Продовжуємо інформувати про події 02 серпня 2019 року

Дата: 19.09.2019 09:18
Кількість переглядів: 778

 

До селищної ради надходять звернення місцевих активістів селища щодо реалізації заходів, пов’язаних із встановленням осіб чи підприємств, причетних до отруєння риби в річці «Збруч», та притягненням винних до відповідальності.

Як уже зазначалось, 2 серпня 2019 року повідомлення про вищевказаний факт отримав селищний голова Мирончук В.П., який на той час проводив важливу нараду з представниками програми ULEAD та частиною спеціалістів виконавчого комітету. Він зразу ж коротко  ознайомив присутніх про отриману інформацію, та доручив інспектору з праці Бачинській О.В повідомити Держпродспоживслужбу в Борщівському районі, що остання і зробила (доповідна про виконання зареєстрована 02.09.2019 року), а Вільховому М.І. - повідомити Борщівське відділення поліції. Начальник відділу правового супроводу Вільховий М.І. повідомив дільничного інспектора поліції Скочиляса І.Я, який тут же по телефону повідомив Борщівське відділення поліції (доповідна від 02.09.2019 року з підписом інспектора Скочиляса І.Я).

Інформація на сайт готувалась зі слів працівників ОМС, мешканців селища, інспектора  поліції і інших джерел, та мала на меті якнайшвидше ознайомити громадян з виниклою ситуацією, що, можливо, спричинило висвітлення фактів з деякими неточностями. А інформація про те, що на місце події виїхала комісія з представників селищної ради, виявилась недостовірною, за що приносимо свої вибачення, і в майбутньому таких помилок будемо уникати.

В процесі розслідування даної справи нами проводилось інформування відповідних органів, які згідно законодавства уповноважені вирішувати питання  по суті, в тому числі Державну екологічну інспекцію - Головного Державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області Ференца Е.М. Також направлялись запити про їх сприяння щодо притягнення винних до відповідальності, а саме: в Борщівське районне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, управління ДСНС в Тернопільській області, Борщівське відділення поліції Чортківського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області. Вищевказані органи, за словами слідчого,  беруть безпосередню участь у розгляді справи в якості тих чи інших процесуальних представників.

Поряд з цим, слідчий Олександр Сапріянчук, який займається  досудовим розслідуванням справи, на запит селищної  ради відреагував, направивши відповідь відповідно до чинного законодавства, опираючись при цьому на тайну слідства та на статтю 219 КПК України, якими передбачені терміни досудового розслідування з моменту внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру – 12 місяців у кримінальному провадженні щодо злочинів невеликої або середньої тяжкості.

Відповідь на запит додаємо.

 

Фото без опису

 

Продовження

Фото без опису

 

                                                                    

 

Чубак Т.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь