Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Акція «Засвіти свічку» до Дня пам'яті жертв голодоморів в Україні

Дата: 22.11.2019 15:20
Кількість переглядів: 561

Шановна громадо!

Щорічно, у четверту суботу листопада, Україна згадує жертв Голодомору.

Український Голодомор був складником багатоходової превентивної каральної операції, спрямованої проти української нації як такої, оскільки її відродження становило загрозу існуванню радянської імперії. Із допомогою штучно організованого голоду було завдано нищівного удару по українському селянству з метою фізичного знищення питомої частини нації, а отже, підриву її визвольного потенціалу.

23 листопада 2019 року, в Міжнародний день пам'яті жертв Голодомору, о 16:00 буде оголошено хвилину мовчання на вшанування пам’яті жертв голодоморів, а також проведено загальноукраїнську акцію «Засвіти свічку». У цей час кожен охочий може долучитися до акції та встановити свічку на підвіконні. Українці всього світу, запалюючи свічку у своїх будинках, нагадують про геноцид, заподіяний проти українського народу в намаганні зламати волю та знищити національну ідентичність Українського народу. Помолімось за кожного, хто загинув під час цього геноциду.

Свічка об'єднує нас у зобов’язанні пам’ятати та поширювати історію про Голодомор, невтомно працюючи над визнанням Голодомору геноцидом українського народу кожною державою світу. Історик Олесь Стасюк, виконавчий секретар Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932–1933 років в Україні, говорить: «У 1930–1932 роках на території України відбулося понад 5 тисяч повстань та виступів – це більше, ніж в будь-якій іншій республіці СРСР. У волелюбного та здатного до спротиву українського народу забирали останній хліб, щоб голодом вбити нашу свободу».

Нехай же наша пам’ять про жертви Голодомору буде вічною.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь