Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Пам’ятаємо... Сумуємо...

Дата: 21.02.2020 15:41
Кількість переглядів: 2859

Фото без опису

Православна громада Скали — Подільської у середу, 19 лютого 2020 року, була глибоко вражена сумною звісткою про смерть протоієрея Тернопільської єпархії Іллі Дмитровича Негіра.

Отець Ілля народився 26 червня 1948 року в с. Бітля Турківського району Львівської області. Духовну освіту здобув у Московській духовній семінарії. 15 червня 1978 року був рукоположений на священика Чернігівським і Ніжинським архієпископом Антонієм.

Священник переїхав до селища Скала-Подільська з сім’єю та очолив церкву у нелегкому 1988 році і залишався пастирем храму впродовж 30-ти років. Був удостоєний багатьох церковних нагород.

Ілля Дмитрович був активний і енергійний, щиро вболівав за розбудову парафії, за її духовне зростання. За роки служіння він приклав багато зусиль щодо покращення та відновлення матеріального стану будівлі храму, благоустрою церковного подвір’я, а також заохочував жителів селища до облаштування однієї з історичних святинь Скали-Подільської - Королівської криниці.

Парафіяни православної церкви захоплювалися своїм душпастирем як зразковим сім’янином. З дружиною Надією Дмитрівною вони виховали трьох дітей.

За його каденції парафія Успіння Пресвятої Богородиці стала згуртованішою та активнішою, під орудою настоятеля прихожани завжди брали участь у різноманітних заходах, які проводилися у селищі.

Настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці відійшов у засвіти на 73-му році життя...Висловлюємо щире співчуття родині покійного. Хай Всемилостивий Господь упокоїть душу новопреставленого отця Іллі. Пам’ять про світлу людину, яка чимало зробила для розбудови селища, для духовного зростання місцевого населення, буде вічно жити в серцях вдячних парафіян.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь