Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Відбулось засідання комісії з питань ТЕБ та НС при виконавчому комітеті Скала-Подільської селищної ради

Дата: 17.03.2020 16:27
Кількість переглядів: 2708

Фото без опису

 

 

Сьогодні 17 березня під керівництвом селищного голови Мирончука В.П. відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради.

Основним питанням порядку денного було: стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення громади  та виконання заходів щодо стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої коронавірусом COVID-2019.

 

За результатами засідання комісії вирішено на період карантину, до стабілізації епідеміологічної ситуації або особливого розпорядження:

  1. Тимчасово обмежити доступ до адмінприміщень, комунальних установ, підприємств, організацій Скала-Подільської ОТГ. Максимально перевести обслуговування клієнтів в онлайн режим. Організувати дистанційну форму роботи для працівників.
  2. Органам влади, підприємствам та установам рекомендувати забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – роботи в режимі онлайн.
  3. Керівникам поштових відділень, комунальних установ організувати роботу із формуванням черги зовні приміщень із обслуговуванням в середині приміщення не більше 3 осіб.
  4.  Призупинити проведення службових нарад з великою кількістю учасників, засідань за «круглим столом», зібрань.
  5. Тимчасово обмежити особистий прийом громадян посадовими особами селищної ради та керівниками установ.
  6. Заборонити роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, тощо)  закладів розважальної діяльності, закладів культури, торгівельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торгівельної діяльності і діяльність надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.
  7. На ринках заборонити торгівлю промисловими товарами (крім засобів гігієни та медичними засобами). Реалізацію всіх харчових товарів (за виключенням м'яса та риби) здійснювати фасованими та упакованими.
  8. Заборонити діяльність закладів культури та спорту.
  9. Призупинити роботу перукарень, манікюрних кабінетів,  салонів краси і т.д.
  10. Обмежити пересування населення на адміністративних територіях. Запровадити дистанційний режим роботи працівників та обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб.
  11. Керівникам підприємств, установ, організацій всіх форм власності, власникам магазинів та закладів  забезпечити проведення дезінфекційних заходів у підпорядкованих їм приміщеннях з проведенням вологого прибирання, частого провітрювання приміщень, а також використання працівниками засобів індивідуального захисту.
  12. Зобов’язати громадян, які повернулись із-за кордону, вжити невідкладних заходів щодо самоізоляції, та відбути необхідний карантинний термін 14 днів.
  13. Керівнику КМП "Скала-Подільське ТМО" Вараниці М.В. в найкоротший термін розробити систему заходів з дотримання посиленого дезінфекційного та протиепідемічного режиму для застосування в місцях можливого скупчення громадян.

 

 

Також повідомляємо, що 17 березня Верховною радою України прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)", яким встановлено адміністративну відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину) особою, яка може бути інфікована коронавірусною хворобою COVID-19, а також підвищено кримінальну відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням, а також встановлено адміністративну відповідальність за неоприлюднення інформації про проведені відповідно до цього закону публічні закупівлі.

Так, відповідно до ст.443 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями,  тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 34 000 грн.), на посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34000 до 170000 грн.).

Статтею 325 Кримінального кодексу України  передбачається:

1. Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 до 510000 грн.)  або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, -

караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років».

 

 

 

Тетяна Чубак


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь