Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Інформація про заходи щодо запобігання розповсюдженню захворювань на Covid-19

Дата: 24.03.2020 17:04
Кількість переглядів: 1278

 

У зв’язку із лабораторно підтвердженим випадком захворювання на COVID-19 у Заліщицькому районі обласною комісією з питань ТЕБ та НС класифікована медико-біологічна надзвичайна ситуація, а з 00:00 год. 21.03.2020 на території Тернопільської області введено режим надзвичайної ситуації.

Для жителів Заліщицького району та сусідніх районів посилили обмеження в пересуванні. На в’їзді у суміжні райони будуть встановлені поліцейські пости. Правоохоронці проводитимуть скрінінг.

 

У зв’язку із наведеним вище, на території Борщівського району введено в дію правовий режим надзвичайної ситуації та утворено штаб з ліквідації надзвичайної ситуації по району, який керуватиме проведенням протиепідемічних заходів також і на території Скала-Подільської ОТГ.

 

Станом на 24 березня 2020 року офіційно зареєстрованих випадків захворювань чи підозр на Covid-19 в нашій громаді немає. Проте з метою запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції заходи профілактики, затверджені комісією з питань ТЕБ та НС при виконавчому комітеті Скала-Подільської селищної ради від 17 березня 2020 року продовжують діяти.

 

Сьогодні відбулась позачергова сесія селищної ради, єдиним питанням порядку денного якої було про виділення коштів на противірусні засоби для запобігання поширення COVID-19.

З місцевого бюджету виділено кошти в сумі 160 тис.грн., з них:

  • 50 тис.грн. – трансферт КНП «Борщівська районна лікарня» на заходи по ліквідації пандемії;
  • на придбання засобів для протидії поширення COVID-19 медичним установам Скала-Подільської ОТГ: 70 тис.грн. – КНП «Скала-Подільське ТМО» (керівник - Вараниця М.В.), 10 тис.грн. – Скала-Подільське ТМО (керівник - Сірук Н.О.), 30 тис.грн. – пункту швидкої допомоги смт.Скала-Подільська.

 

Також хочемо проінформувати громадян стосовно проведення богослужінь у парафіях громади.

В храмах ПЦУ Служба Божа відбувається при закритих дверях з-за участі обмеженої кількості парафіян (не більше 10 осіб разом з священиком). Громадяни можуть дивитися трансляцію богослужінь зі Спасо-Преображенського собору у прямому ефірі за посиланням - http://www.preobraz.kiev.ua/media/live/. Щодня о 19.00 протягом 10 хвилин будуть бити у дзвони для заклику до спільної домашньої молитви для подолання загрози коронавірусу.

 

В Церквах УГКЦ Божественні літургії проводяться згідно графіку для обмеженої кількості парафіян (тільки священик і церковна прислуга).  Трансляція Служби Божої проходить щонеділі на сайті УГКЦ («Живе ТБ» недільна о 11.00, будні о 12.00), на сайті chortkiv.at.ua (неділя – 10.00, будні – 8.00, субота – 9.00), на фейсбук-сторінці Sobor Chortkiv (неділя – 10.00) та на Тернопільському телеканалі ТV-4 (щонеділі – 10.00). Також щонеділі з 11 год. отець Василь Германюк транслює Святу Літургію з храму (костелу) Скали-Подільської через Інстаграм.

 

Римо-католицькі храми на час карантину в храмах літургій не проводять.

 

 

Просимо мешканців громади дотримуватись  карантинних заходів, запроваджених в Україні, щоб убезпечити себе та оточуючих від зараження!

 

 

 

Тетяна Чубак


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь