Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Заходи, спрямовані на подолання надзвичайної ситуації на території Скала-Подільської ОТГ

Дата: 10.04.2020 10:21
Кількість переглядів: 757

 

Фото без опису

 

     

Скала-Подільська селищна рада регулярно інформує населення громади про заходи, які вживаються для подолання коронавірусної інфекції. Проте поступають зауваження від наших мешканців на те, що інформація про проведені заходи висвітлюється недостатньо. Тому подаємо звіт про проведену в громаді роботу по недопущенню інфікування населення вірусом COVID-19.

 

17 березня 2020 року проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Скала-Подільській селищній раді. Основним було питання про стан забезпечення  санітарно-епідемічного благополуччя населення ОТГ, та виконання заходів щодо стабілізації епідемічної ситуації спричиненої короновірусом COVID-19. На засіданні  прийнято протокольне рішення про тимчасове обмеження доступу до адміністративних приміщень, комунальних закладів, установ, підприємств, організацій Скала-Подільської ОТГ, формування відповідних черг зовні приміщень торгівельних закладів, та інших. Поряд з цим обмежено роботу окремих суб’єктів господарювання відповідно до Постанови уряду, заборонено будь-які масові заходи та організовано проведення на території громади дизенфікаційних робіт. Зобов’язано громадян, які повертаються з-за кордону, дотримуватися  необхідних заходів самоізоляції відповідно  до карантинних вимог.

      

21 березня 2020 року проведено позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Скала-Подільській селищній раді, на якому розглянуто протокол №10 Тернопільської ОДА щодо ситуації, що виникла на території  Тернопільської області внаслідок поширення коронавірусу. В ході засідання підтримано рішення про введення медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня і прийнято його до виконання на території Скала-Подільської ОТГ. Цим самим посилено карантин, вимоги якого доведено до відома населення та керівників підприємств, організацій, установ всіх форм власності.

 

На виконання розпорядження комісії з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня Тернопільської ОДА №2 створено мобільну медичну бригаду з проведення заборів зразків біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу COVID-19, до складу якої ввійшли:

Лихо С.А.- старша медсестра НКП  «Скала-Подільське ТМО» та водій даного закладу Снігур М.Р. Дані працівники забезпечені відповідними захистними комплектами і іншими необхідними медичними виробами та обладнанням згідно вимог.

 

Відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня Борщівського району Тернопільської області 31.03.2020 №1, утворено Штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня.

У відповідності до рішень Штабу в нашій громаді розроблено ряд заходів, які доведено до відома керівників промислових ринків, торгівельних мереж та інших.

     

Інформація щодо стану роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Скала-Подільській селищній раді а також щодо проведення заходів карантинного режиму щоденно подається в районний штаб. В тому числі щоденно проводиться інформування Управління цивільного захисту населення в Тернопільській області,  Борщівський ДСНС. Щоденна інформація про кількість прибулих з-за кордону на територію ОТГ подається в Борщівський РВК.

 

Станом  на 10 квітня 2020 року кількість прибулих в громаду з інших країн становить 84 особи, а саме:

з Польщі - 57 осіб;

з Данії - 2 особи ;

з Бельгії - 1 особа ;

з Німеччини -12 осіб;

з Італії -10 осіб ;

з Росії -1 особа ;

з Чехії -1 особа .

 

Станом на 10.04.2020 року  на території Скала-Подільської ОТГ на обсервації відповідно карантинних вимог перебувають 6 осіб, які прибули  з-за кордону.

З них :

в смт Скала-Подільська - 4 особи ;

в с.Бережанка – 1 особа ;

в с.Іванків – 1 особа;

 

Скала-Подільська селищна рада разом із Борщівським відділенням поліції проводить перевірки  щодо дотримання перебування на обсервації осіб які прибули з-за кордону.

Також спільно із правоохоронними органами проводиться перевірка одиноких осіб похилого віку, які проживають на території ОТГ, та потребують  допомоги  у вирішенні життєво необхідних питань, оскільки обмежені в пересуванні відповідно Постанови КМУ.

 

Станом на 10 квітня 2020 року, на території Скала-Подільської об’єднаної територіальної громади осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію не зафіксовано.

 

Селищна рада, ДП «Благоустрій» та Скала-Подільський комбінат комунальних підприємств працюють в штатному режимі, але прийом громадян проводиться з врахуванням встановлених раніше обмежень.

 

Періодично в громаді проводиться дезінфекція місць можливого масового перебування людей (магазини, установи, адмінприміщення, та ін.). Також Скала- Подільський ККП проводив дезинфекцію водяних свердловин. На даний час ДП «Благоустій» отримав 100 літрів концентрованого дезинфікуючого засобу, який надалі використовуватиметься для дезинфекції території.

 

 

 

Віктор Мирончук



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь