Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Як підприємцям-єдинникам отримати допомогу на дітей

Дата: 06.05.2020 15:21
Кількість переглядів: 1070

 

Відповідно до Постанови КМУ від 22.04.2020 р. № 329 надається допомога на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, та належать до першої і другої групи платників єдиного податку. Постанова набрала чинності 05.05.2020 р. (опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" від 05.05.2020 р. № 84). Саме з цієї дати підприємці мають можливість подати заяву для отримання допомоги. 

Допомога призначається на період карантину, встановленого постановою КМУ від 11.03.2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 23, ст. 896) — із змінами, внесеними постановою КМУ від 02.04.2020 р. № 255, та на один місяць після дати його відміни одному з батьків на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року, і виплачується щомісячно за повний місяць.

Станом на 1 січня 2020 року розмір прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років становить 1779,00 грн., від 6 до 10 років становить 2218,00 грн.

Право на отримання допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, та належать до першої і другої групи платників єдиного податку мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками, опікунами дитини і на законних підставах проживають на території України та сплатили ЄСВ.

Право на допомогу на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, та належать до першої і другої групи платників єдиного податку не надається батькам, які вже отримують відшкодування вартості послуги „муніципальна няня” на зазначену дитину.

Перелік потрібних документів:

  • заява, яка складається з персональних даних заявника, даних про дітей та даних для перерахування коштів (завантажити форму заяви).
  • сканована копія свідоцтва про народження дитини (дітей);
  • сканована копія довідки з ПФУ про сплату ЄСВ (форма ОК-7);
  • сканована копія документу, що посвідчує проживання на території України (для іноземців);
  • сканована копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі створення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Допомогу на дітей фізичні особи-підприємці можуть оформити онлайн, заповнивши електронну форму за посиланням, а також скориставшись Єдиним порталом державних послуг «Дія».

Покрокова інструкція оформлення допомоги.

 

 

 

За матеріалами сайту https://buhgalter911.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь