Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

В Скалі-Подільській обговорювали питання розміщення поліцейської станції

Дата: 29.05.2020 14:24
Кількість переглядів: 1013

Фото без опису

 

В четвер 28 травня в приміщенні Скала-Подільського будинку культури відбулась ініційована селищним головою зустріч влади з громадськістю. Причиною цього стало раніше прийняте рішення виконавчого комітету про виділення приміщення під поліцейську станцію та перенесення Дитячого парку в Скала-Подільський будинок культури та Скала-Подільський НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ».

У зв’язку із впровадженням пілотного проекту «Поліцейський офіцер громади»,  на території нашої ОТГ має бути утворена поліцейська станція. Для цього громада зобов’язується забезпечити  ДОП належними умовами для виконання покладених на них обов’язків, а саме: приміщенням для цілодобового перебування працівників поліції, оргтехнікою, мережею Інтернет, засобами зв’язку, меблями, та іншим засобами. В свою чергу, державна влада забезпечує автомобільним транспортом.

При вирішенні питання про перенесення Дитячого парку члени виконкому виходили з того, що в комунальній власності громади  на території селища іншого приміщення, крім того, де розміщуються гуртки позашкільної установи, та на сьогоднішній день відповідало б вимогам поліцейської станції, немає. Також в розпорядженні Дитячого парку є тільки чотири невеликих кімнати, і при проведенні заходів з більшою кількістю учасників установа використовує інші приміщення та заклади селища. Тому для зручності було запропоновано надати їм в користування три кімнати в Будинку культури та два класи в Скала-Подільській ЗОШ, загальна площа яких буде набагато більшою за ту, яку використовують на даний час. Та й фойє і зал цього ж Будинку культури завжди може бути в розпорядженні дитячих гуртків.

Проте скалецьким активістам ця ідея не сподобалась, через що в соцмережах та на онлайн ресурсах  посипались звинувачення на селищного голову та членів виконкому про те, що рішення приймалось без їх відома. Тому і було вирішено провести збори для роз’яснення ситуації.

Проте за годину до запланованого заходу на адресу селищної ради надійшов лист від начальника Борщівського відділення поліції Андрія Свинарчука, у якому було повідомлено, що в зв’язку із виниклим резонансом серед жителів та деякими технічними невідповідностями вимогам, вони змушені відмовитись від запропонованого приміщення. Тому питання перенесення Дитячого парку було знято. Селищний голова своїм розпорядженням призупинив дію рішення виконкому.

Також на зборах розглядались різні способи виходу із ситуації, що склалася, та винайдення іншого приміщення для облаштування поліцейської станції, адже якщо це не вдасться зробити в найкоротші терміни, Скала-Подільська громада має всі шанси залишитись без власної поліції, а в майбутньому при ліквідації Борщівського району, що розглядається урядом, - взагалі без необхідного захисту.

 

 

Відео зборів можна переглянути  ТУТ

 

 

Керуюча справами (секретар) виконавчого комітету

Тетяна Чубак


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь