Скала-Подільська громада візьме участь в освітній програмі «Студії Живої Історії 2020: громади малих міст і ОТГ».

Дата: 02.06.2020 12:57
Кількість переглядів: 563

Фото без опису

 

 

Ініціативна група громади (Оксана Ундерко - керівник проекту, громадські активісти: Ірина Джуфер, Аліна Денисова-Червоноока, Сергій Гуменний, Андрій Боровський, та представник від селищної ради Тетяна Чубак) склала колективну заявку для участі в проекті, у якій описали 17 пунктів про переваги ОТГ. Зокрема, йшлося про історичну фортецю, палац, зв'язок з Михайлом Грушевським.

 

Із 100 заявок від ОТГ зі всієї України було обрано 8 громад, які надалі братимуть участь у проекті:

Авдіївка, Донецька область

Острог, Рівненська область

Бехтери, Херсонська область

Брацлав, Вінницька область

Прилуки, Чернігівська область

Гриців, Хмельницька область

Гуляйполе, Запорізька область

Скала-Подільська, Тернопільська область

 

Програма Студії Живої Історії 2020 складатиметься з п’яти етапів:

  • Студії Ідей – червень – учасники формують прототипи проєктів, які реалізовуватимуть протягом року; цикл із шести 2,5-годинних онлайн-зустрічей з перервами між днями та можливістю виконання завдань необхідних для навчального процесу;
  • Польові Дослідження – червень-липень – триватимуть протягом тижня після завершення Студій Ідей, в результаті чого проєкт буде доопрацьовано і подана проєктна заявка;
  • Студії Дій – липень – серія вебінарів, спрямованих на покращення навичок проєктного менеджменту учасників. Однією з можливостей для відібраних громад, в рамках третього етапу, буде «Школа грантового менеджменту», що має на меті підсилити компетенції громад в залученні ресурсів та практиці написання проєктних заявок для отримання фінансування на свою громаду.
  • Етап реалізації проєктів громадами відбуватиметься в липні-жовтні 2020 року;
  • Студії Досвіду – листопад – онлайн-формат підбивання підсумків, презентації результатів реалізованих пілотних проєктів громадами та святкування досягнутих успіхів.

 

Проект - можливість для представників громади, які працюють з культурною та історичною спадщиною, шукають нових шляхів реалізації своїх ідей та мають спільноту активних громадян, які вболівають за розвиток своєї громади. 

 

Студії Живої Історії – програма неформальної історичної освіти, що проходить в Україні з 2015 року. ЇЇ завданням є формування активної мережі людей, які працюють з історією та протиріччями в історичних конструктах. Підтримуючи низові громадські ініціативи на історичну тематику, Студії Живої Історії прагнуть підвищити рівень порозуміння в українському суспільстві, та працюють над:

  • формуванням критичного мислення в суспільстві, щодо історичних подій та конструктів;
  • сприянням діалогу як ефективному інструментові взаємодії та порозуміння;
  • розвитком особистої та колективної відповідальності за дослідження історії з різних перспектив;
  • формуванням розуміння, що історія та пам’ять є важливими елементами, які можуть впливати на формування світогляду та ідентичності особистості та суспільства.

 

Програму «Студії Живої Історії» реалізує ГО «Інша Освіта» в партнерстві зі Спілкою MitOst e.V. та за дружньої фінансової підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні та Фонду імені Роберта Боша.

 

 

 

Тетяна Чубак


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь