Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Виставка науково-технічних розробок та дослідницьких проектів учнів Малої Академії Наук України в рамках зустрічі з Президентом України

Дата: 26.02.2018 16:33
Кількість переглядів: 1142

Фото без опису

 

22 лютого у Києві відбулась зустріч Президента України Петра Порошенка, Міністра освіти і науки Лілії Гриневич з юними науковцями, переможцями різноманітних конкурсів та змагань, одним з яких став слухач Борщівської філії МАНУ, восьмикласник Скала-Подільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Ундерко Владислав. Під час цієї зустрічі учні демонстрували свої науково-технічні розробки, презентували науково-дослдіницькі роботи, кожна з яких переслідувала практичну мету для розв'язання важливих проблем розвитку сучасної техніки в Україні. Була організована виставка винаходів цих учнів.

Фото без опису

Протягом навчання в МАН Ундерко Владислав одразу здобув високі результати: у листопаді отримав диплом ІІ ступеня у VІІІ Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», у лютому був фіналістом Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище -2018» та здобув диплом І ступеня на ІІ (обласному) етапі Конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України (базова дисципліна – фізика, вчитель Ющишин О.Д., викладач МулярчукА.П.). Тож Владислав буде брати участь у ІІІ етапі в м. Києві 18-19 квітня.

Фото без опису

У приміщенні Київського політехнічного інституту імені І. Сікорського про свій дослідницький проект, про враження від зустрічі з Петром Порошенком учень розповідає таке: «Я досліджую можливість здобувати енергію з відновних джерел і планую в майбутньому створити маленьку домашню вітроелектростанцію. В цьому році я займаюся пошуком генератора для майбутнього вітряка і тому моє дослідження називається «Робота побутового однофазного конденсаторного асинхронного двигуна в режимі генератора». 

Фото без опису

Відділ освіти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь