Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

30 вересня - Всеукраїнський День бібліотек

Дата: 29.09.2020 13:03
Кількість переглядів: 448

Вітаємо працівників та читачів бібліотек  зі святом!

Віддаючи данину поваги бібліотечному руху в Незалежній Україні, 14-го травня 1998-го року Президентом України було підписано Указ № 471/98 про щорічне святкування Всеукраїнського Дня бібліотек. Вважається, що вперше аналоги сучасних бібліотек з’явилися близько 2,5 тис. років до нашої ери на Сході. У Київській Русі перші бібліотеки стали відкривати після прийняття християнства. У той час найбільшою вважалася заснована в 1037-му році бібліотека князя Ярослава Мудрого — за літописними свідченнями, перша бібліотека, що розташована на території Софійського Собору в Києві.

Бібліотеки забезпечують нерозривний зв’язок минулого і сьогодення, одержання повного огляду інформації зі світового простору, сприяють піднесенню інтелектуального рівня громадськості.

Це професія, яка вимагає уважності, скрупульозності та вміння спілкуватися з людьми та любові до книг. Саме бібліотекарі допомагають знайти потрібну книгу, яка робить читачів  кращими й ближчими до знань, завжди готові допомогти у великому виборі книжок і порадити, що почитати з новинок. Сьогодні, коли весь світ вміщується на екрані одного гаджета, як ніколи, хочеться взяти в руки книгу та почути шурхотіння сторінок.
Колектив працівників бібліотек, які розташовані у населених пунктах Лосяч, Гуштин, Скала-Подільська, Іванків, Турильче, Гуштинка, Бережанка, Вербівка, Нивра  - Тетяна Молодець, Ольга Неньчин, Галина Німець, Галина Ситник, Тетяна Тишкун, Марія Галай, Галина Романюк, Надія Чаплигіна, Галина Батрин та шкільні бібліотекарі Скала-Подільського НВК – Ольга Федоровська , Скала-Подільської ЗОШ І-ІІ ступенів - Лідія Бугера, Лосяцької ЗОШ І-ІІ ступенів – Наталія Боднарчук, Гуштинської ЗОШ І-ІІ ступенів – Ірина Ситник, Іванківської ЗОШ І-ІІ ступенів – Галина Ковдриш, філії опорного закладу Турильченський НВК – Надія Осадчук, Ниврянського НВК – Наталія Гуцуляк відзначають своє професійне свято.

У цей день хочеться подякувати всім за їх плідну працю, побажати міцного здоров’я, успіхів, злагоди, добра, щастя, сімейного благополуччя. Щиро вітаємо, дорогі колеги, бажаємо вам, а також читачам, хто любить і шанує книгу, доброго здоров’я, щасливих відкриттів непрочитаних сторінок і творчих успіхів для блага Української держави.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь