Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Навіщо працівникам селищної ради надбавка до зарплати?

Дата: 08.10.2020 23:57
Кількість переглядів: 3185

 

Протягом останнього часу в соцмережах та серед мешканців громади активно обговорюється розпорядження селищного голови про виплату надбавок у розмірі 50% до посадового окладу працівникам селищної ради. Отож давайте об’єктивно розберемось в даному питанні.

Посадовий оклад працівників органів місцевого самоврядування не залежить від мінімальної заробітної плати і нараховується відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268. Також обов’язковими нарахуваннями є надбавка за ранг та вислугу років. Окрім того, може виплачуватись надбавка за напруженість  у розмірі 50%.

Для того, щоб вступити на службу в ОМС, необхідно пройти конкурсний відбір. Обов’язковою є вища освіта не нижче рівня бакалавра. А ще всім нам хочеться, щоб в нашій селищній раді працювали висококваліфіковані працівники.

Вже кілька останніх років посадовий оклад спеціалістів є меншим від мінімальної заробітної плати, офіційно встановленої урядом. Проте зарплата працівника не може бути меншою мінімальної. Тому у будь-якому випадку обов’язковим буде нарахування доплати.

Ось роздруківка отриманих виплат деяких спеціалістів селищної ради.

Як бачимо з роздруківки, наші працівники на руки отримують заробітну плату в розмірі, ледь більшому від мінімального. І це вже з доплатою 50%. А чи зможемо ми залучити до роботи хороших молодих спеціалістів, виплачуючи їм 3600 грн?

В селищній раді проводяться відкриті конкурси на заміщення посад. То чому не іде молодь на таку престижну службу? Вже четвертий конкурс відбувся за наявності одного кандидата.

В нас був прекрасний спеціаліст – начальник фінансового відділу Микитюк Сергій, молодий, розумний, перспективний. Але його переманили на більш оплачувану роботу і він залишив громаду. Хороший програміст з відповідною вищою освітою Дубчак Роман через малу зарплату виїхав на роботу в Польщу. Молода розумна юристка Івасєчко Алла, яка в громаді була єдиним реєстратором та надавала послуги з реєстрації майна, юридичних та фізичних осіб-підприємців мешканцям Скала-Подільської і навколишніх громад, приносячи додатковий дохід в бюджет, вирішила тимчасово залишити роботу. І тепер усім приходиться вишукувати по області, де можна зареєструвати майно. Молодий перспективний спеціаліст Зьомко Володимир, пропрацювавши кілька місяців, вирішив за краще влаштуватись водієм в іншій організації, адже там зарплата значно вища. Також не вдалось втримати Олександра Данильціва, який поїхав на роботу в Польщу. Навіть багаторічний водій Андрій Фурманов залишив селищну раду та виїхав за кордон. Нещодавно до нас прийшов молодий спеціаліст – Харатін Ярослав, який міг би в перспективі стати справді висококваліфікованим працівником, проте і він вже задумується над тим, де б міг заробляти достойну зарплату. А вибір сьогодні є. В крайньому випадку – робочі руки завжди потрібні за кордоном. А там заробітна плата в рази більша (знаю з власного досвіду).

Усі розуміємо, що сьогодні в країні криза. І сто разів можна говорити, що замінити можна усіх. Але давайте все ж думати на перспективу. Якщо будемо так егоїстично і зі злобою відноситись до тих, хто працює, то чи не залишиться громада без хороших спеціалістів чи то в селищній раді, чи в медицині, чи освіті? До кого звертатимемось в разі необхідності?

 

 

Тетяна Чубак


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь