Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

З Днем художника

Дата: 09.10.2020 10:14
Кількість переглядів: 568

Фото без опису

День художника — професійне свято в Україні, яке відзначається щорічно у другу неділю жовтня, відповідно до Указу Президента України  від 9 жовтня 1998 року №1132/98: «…ураховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості та на підтримку ініціативи Спілки художників України…».

Творчі досягнення художників свідчать про потужний потенціал народу, сприяють створенню позитивного іміджу України у світі. Українським майстрам пензля належать твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва.

Дбайливо зберігаючи і розвиваючи традиції самобутньої національної художньої школи, майстри стверджують вічні загальнолюдські цінності, що приносять людям радість спілкування з прекрасним. Художниками є талановиті митці, які вміють створювати щось нове або перевтілювати старе.

У професійне свято щиро вітаємо Шпака Євгена Михайловича,  члена Спілки народних майстрів України, народного майстра художника-живописця, учасника творчого об’єднання художників Борщівщини «Потік», керівника Скала-Подільського краєзнавчого музею імені Мирослава Скала-Старицького, одного з організаторів проведення у Скала-Подільській громаді виставки-конкурсу з образотворчого мистецтва  «Живопис Лесиної душі очима дітей!».

Протягом багатьох років Євген Шпак працює над створенням власних творчих полотен, майстерно використовуючи талант, подарований Богом. Активно презентує Скала-Подільську ОТГ на рівні району, області, України та за її межами. Проводить персональні виставки живописних робіт, учасник різноманітних заходів, фестивалів, національних святкових концертів…

Інформація за посиланням: https://zolotapektoral.te.ua; https://www.tenews.org.ua ; https://irp.te.ua.

Відзначають День художника не тільки професіонали та майстри живопису, але і всі люди, які так чи інакше пов’язані з мистецтвом малювати, серед них талановитий графік Андрій Дольний, живописець Едуард Боднаровський, Тарас Монастирський, Ольга Боброва, педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти з мистецтва.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь