Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

До відома депутатів, посадових осіб органів місцевого самоврядування уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

Дата: 20.01.2021 09:13
Кількість переглядів: 710

Фото без опису

  Законом України «Про запобігання корупції» передбачено чотири типи декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Такими уповноваженими особами є депутати місцевих рад і посадові особи органів місцевого самоврядування.

  Звертаємо увагу, що однією з декларацій суб’єкта декларування, який припиняє відповідну діяльність (декларація перед звільненням) є декларація, яка подається за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, у термін не пізніше двадцяти робочих днів з дня припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (абзац перший частина друга статті 45 Закону).

  Необхідно знати, що згідно з положеннями частини другої статті 4 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» та статті 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження депутата місцевої ради закінчуються в день відкриття першої сесії новообраної ради нового скликання.

  При цьому, не вважається припиненням діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування у випадку, якщо суб’єкт декларування продовжує виконання функцій держави або місцевого самоврядування в тому ж органі або іншому, оскільки у такому випадку відбувається лише зміна посади, статусу або інших істотних умов праці. В такому випадку декларація перед звільненням не подається.

Фото без опису

  Разом з тим, звертаємо увагу, що особи, які виконують роботу, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зобов’язані подати до 01 квітня 2021 року декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за повний минулий рік в установленому Законом порядку.

Чинне законодавство передбачає відповідальність за неподання або несвоєчасне подання декларації:

  За умисне неподання суб’єктом декларування декларації передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 42 500 грн до 51 000 грн або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (стаття 3661 КК України).

 За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від 850 грн до 1700 грн (стаття 1726 КУпАП).

  Слід відмітити, що у разі набрання законної сили судовим рішенням про визнання особи винною у вчиненні означених правопорушень, відомості про таку особу вносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь