Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

ПОВНОВАЖЕННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ КОМІСІЙ ПРИ ВИКОНАВЧИХ КОМІТЕТАХ

Дата: 30.03.2021 09:55
Кількість переглядів: 556

 Фото без опису

 Адміністративна комісія при виконавчих комітетах (надалі  Адміністративна комісія) є колегіальним органом, який утворюється і діє відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні“, інших законодавчих і підзаконних актів .
 Адміністративна комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Кодексом України про адміністративні правопорушення, законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України та іншими нормативними актами.
 Діяльність Адміністративної комісії грунтується на принципах законності, охорони інтересів особи та держави, гласності, публічності, самостійності і незалежності у прийнятті рішень, рівності учасників адміністративного процесу перед законом.
 Адміністративна комісія забезпечує своєчасне, всебічне, повне і об’єктивне з’ясування обставин кожної справи, вирішення її відповідно до вимог законодавства України, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, які сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі точного і неухильного додержання Конституції і законів України, поваги до прав, честі і гідності інших громадян, до правил співжиття, сумлінного виконання своїх обов’язків, відповідальності перед суспільством, зміцнення законності.

Завдання адміністративних комісій, порядок її
утворення і діяльності


 Завданнями Адміністративних комісій є розгляд справ про адміністративні правопорушення, підвищення правової культури громадян, а також попередження правопорушень.
 Адміністративні комісії утворюються виконавчим комітетом на строк його повноважень, у своїй діяльності відповідальна перед виконавчим комітетом..   Адміністративні комісії у всіх питаннях, віднесених до їх компетенції, взаємодіє з виконавчим органом.
 Адміністративні комісії організовують облік розглянутих справ про адміністративні правопорушення, узагальнює практику розгляду цих справ у межах громад.
 Адміністративні комісії, встановивши при розгляді конкретних справ або у результаті узагальнення практики їх розгляду, причини та умови, які сприяли вчиненню адміністративних правопорушень, вносить до відповідного державного органу, органу місцевого самоврядування, громадської організації або посадовій особі пропозиції про вжиття заходів щодо усунення цих причин та умов.
Не пізніше як у місячний строк про результати вжиття необхідних заходів відповідний державний орган чи орган місцевого самоврядування, громадська організація або посадова особа повідомляють Адміністративну комісію.

 

Справи про адміністративне правопорушення,
підвідомчі адміністративній комісії


Адміністративна комісія розглядає справи про адміністративні правопорушення, зазначені у ст. 92 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Склад адміністративної комісії


 Адміністративна комісія утворюється у складі голови, заступника голови, відповідального секретаря та членів комісії.  .
До складу Адміністративної комісії не можуть входити представники органів  влади, посадові особи яких мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення, а також працівники прокуратури, суду і адвокати.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь