Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

ОГОЛОШЕННЯ

Дата: 16.09.2021 08:41
Кількість переглядів: 954

 

Фото без опису

ОГОЛОШЕННЯ

      Відділення соціальної роботи комунальної установи  «Центр надання соціальних послуг» Скала-Подільської селищної ради  з 03.09.2021 р. по 30.09. 2021 р.  проводить інформаційну кампанію щодо пошуку кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі та патронатні вихователі з метою захисту права кожної дитини на проживання в умовах, наближених до сімейних, та зменшення ризиків потрапляння дітей у заклади інституційного догляду.

 Форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сім’ю: прийомні сім’ї (ПС), дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ). Також є оплачувана соціальна послуга – сімейний патронат та безоплатна послуга-наставництво.

  Прийомна сім’я - це сім’я або особа, що не перебуває в шлюбі, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

  Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, яка створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних дітей. Діти перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання — до 23 років або до закінчення навчання.

  Патронат над дитиною (нове сімейне законодавство). Внесеними змінами у Сімейний кодекс України 2016 року визначено термін патронат над дитиною як "тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин".

   Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Наставництво - добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, іншому закладі для дітей, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя, шляхом розвитку її фізичного, духовного та інтелектуального потенціалу, впевненості у власних силах , формування культурних та моральних цінностей.

  Бажаючим стати патронатним вихователем, створити прийомну сімю, дитячий будинок сімейного типу та прийти на допомогу дітям, підтримати їхні сімї просимо звертатися за детальною інформацією за адресою: смт. Скала-Подільська, вул.Грушевського,110, де на даний час розташована КУ «Центр надання соціальних послуг» ( приміщення Дитячого парку).

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь