Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Фахівець інформує

Дата: 27.09.2021 11:27
Кількість переглядів: 918

Фото без описуФахівець інформує

В рамках інформаційної кампанії щодо пошуку кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, наставники та патронатні вихователі фахівцем  із соціальної роботи відділу соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Скала-Подільської селищної ради Іриною Гурою проводяться інформаційні заходи на дану тематику.

      Проведено зустрічі з працівниками охорони здоровя Скала-Подільської ТГ.

 Фахівець розповіла про існуючі  форми сімейного виховання для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а також акцентувала увагу на нововведенні –  професійному патронаті, комплексній послузі, що передбачає тимчасовий догляд та виховання дитини в іншій сім’ї до моменту доки батьки не подолають складні життєві обставини. Слухачі отримали інформацію про те, хто може бути патронатним вихователем, що потрібно для створення такої сім’ї, яке грошове забезпечення такої послуги, та до яких державних установ необхідно звертатись для створення альтернативних сімейних форм виховання.

Питання захисту прав дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Конвенцією ООН про права дитини визначено, що дитині для повного і гармонійного розвитку її особи необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Але, на жаль, є діти, які не можуть проживати з рідними батьками, на жаль, в інституційних закладах ще виховується значна кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Саме для таких дітей необхідно розвивати альтернативні форми сімейного виховання. Реформа деінституціалізації спрямована на те, щоб кожна дитина виховувалася у благополучній родині.

Фото без опису

Усе, що ми робимо, робимо для того, аби кожна дитина отримала шанс на щасливе майбутнє в родині.  Сім'я є природним середовищем первинної соціалізації дитини, джерелом її матеріальної та емоційної підтримки, засобом збереження і передання культурних цінностей.  

Ми активно шукаємо кандидатів для створення патронатних родин та альтернативних форм сімейного виховання.

Якщо Ви хочете стати прийомною сім’єю, створити дитячий будинок сімейного типу, або стати професійним патронатним вихователем чи наставником -  звертайтеся до КУ «Центр надання соціальних послуг» Скала-Подільської селищної ради ( приміщення Дитячого парку). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь