Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

З роси й води, шановний ювіляре!

Дата: 03.02.2022 12:49
Кількість переглядів: 1014

Фото без опису

    Сьогодні, 3 лютого, відзначає  славний ювілей – 90-річчя від дня народження Хома Павло Миколайович, уродженець  Гуштина.  Він – один з тої славної когорти, котрі без особливих вагань влилися до повстанських загонів, включилися у боротьбу за побудову Української держави. Доля дарувала йому можливість знати багатьох повстанців, відчути сутність руху ОУН-УПА, гартувати дух та волю у конкретних діях.

    Після арешту, за рішенням суду, був висланий та відбував покарання у Воркуті. Після повернення до рідного села десятиліття працював у місцевому господарстві. Ініціював відродження вертепу, спорудження могили Борцям за волю України, встановлення першого синьо-жовтого стягу… Не минав жодної акції національно-демократичного  спрямування не тільки на Борщівщині, а й на Бережанщині, Камянеччині. З нагоди славної дати селищний голова Ігор Лобода привітав ветерана ОУН-УПА  Павла Хому від імені депутатів, членів виконкому,  вручив йому пам’ятний адрес, живі квіти та подарунки.

До привітань долучилися також депутат селищної ради Павло Андрушків та керуючий справами Олег Кужіль.  Ювіляру бажали міцного здоровя, благополуччя, довгих років життя, подальшої успішної праці в патріотичному вихованні молоді. У невимушеній домашній обстановці відбулася розмова про ті непрості роки, ювіляр поділився деякими спогадами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь