Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Звернення селищного голови!

Дата: 18.03.2022 09:54
Кількість переглядів: 503

 

Фото без опису

 

Шановні громадяни!

У результаті систематичних підпалів сухої трави, дерев та інших біологічних залишків на території громади природному середовищу, життю, здоров'ю людей та екосистемі завдається значна шкода. Знищується тваринний та рослинний світ, витрачаються кошти на пальне (якого через війну дуже бракує) для пожежогасіння та подолання наслідків пожеж,  зрештою, великий вогонь загрожує життю та здоров`ю. Не, дай Боже, щоб завтра не сталося так, що не буде чим гасити пожежу будівель.  .
   

       Закликаю вас не порушувати закон, не палити сухої трави та не наражати на небезпеку власне здоров’я та відносний спокій у селах. Якими словами звертатися до громадян нашої округи – впродовж неповного тижня кілька виїздів пожежної машини зі Скали та Борщева! Не знаходжу іншого слова як диверсанти! Лосяч, Бережанка, Турильче, Нівра… Де завтра палії ще приступлять до злочинної дії в умовах воєнного часу? Підігруєте Путіну? Ви вже знаєте, палії, що будете пасти худобу?

      Нагадую, що є законодавча база, яка забороняє будь-яке спалювання, будь-яких видів відходів на території населеного пункту, яка приймається з метою створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля.

  За порушення вимог  Правил благоустрою та утримання громади, передбачена адміністративна відповідальність.

       Верховна Рада України посилила відповідальність за забруднення повітря і спалювання сухої трави та листя. Штраф за підпали, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, стерні, сухих дикоростучих трав підвищено у 18 разів та становить до 91800-153000 гривень.

      Підвищено у 18 разів штраф і в Адміністративному кодексі України, який становить до 1530-4590 гривень. Водночас унаслідок знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем або виникнення лісової пожежі штрафи зростуть до 4590-15300 гривень.

    За випалювання на сільськогосподарських землях, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тепер загрожує штраф у розмірі від 3060 гривень до 6120 гривень.

    Прошу та застерігаю  мешканців громади дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах воєнного часу, не спалювати суху траву, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть кваліфікуватися як злочин.

 

                                                                     Селищний голова    Ігор ЛОБОДА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь