Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

До відома надавачів житла та розміщених внутрішньо переміщених осіб

Дата: 06.04.2022 08:40
Кількість переглядів: 524

         Відповідно до затвердженого Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, компенсація надається фізичним особам-громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і безоплатно розміщували внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО).

Для отримання компенсації:

1. Власник приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО подати заяву у відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Скала-Подільської селищної ради (вул. І.Франка, 2Е), де зазначити ПІП кожної з розміщених осіб та до заяви додати копії документів, що посвідчують особи ВПО (паспорти, коди, свідоцтва про народження дітей тощо) та пред'явити свій документ на право власності на жиле приміщення, в якому розміщується ВПО.

         Власник жилого приміщення також зобов’язаний в день припинення  розміщення ВПО або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про  зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні.

         Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п'яти днів з дня закінчення звітного місяця подає в ЦНАП відповідну заяву.

Важливо:

  • ВПО, що проживають у жилому приміщенні, повинні отримати статус внутрішньо переміщеної особи. Для цього їм необхідно зареєструватися в відділі «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Скала-Подільської селищної ради (вул. І.Франка, 2Е).
  • Перевірку наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей з відвідуванням місця розміщення ВПО, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що встановлюють особу (паспорта громадянина України або свідоцтва про народження ВПО, зокрема електронних документів) можуть здійснювати уповноважені особи виконавчого комітету Скала-Подільської селищної ради.
  • Підставами для відмови у виплаті компенсації є встановлення невідповідності осіб, кількості розміщених осіб, інших даних, які були зазначені у заяві.

2. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи – з дня розміщення ВПО, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

3. Сума компенсації за кожен день визначається на рівні 14,77 гривні за одну особу.     

4. Компенсація здійснюється виключно у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуг

Виконавчий комітет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь