Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Долучаємось до ініціативи

Дата: 08.04.2022 21:24
Кількість переглядів: 504

Фото без опису

Долучаймося  до ініціативи «Сади Перемоги»!

    Цими днями_представники нашої громади разом з фахівцями Закарпатської та Запорізької обласних військових адміністрацій і радниками проєкту «Супровід урядових реформ в України» (SURGe) провели телеконференцію з питань реалізації в регіоні ініціативи «Сади Перемоги» – всеукраїнської ініціативи, спрямованої на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні. 
    Ініціативу «Сади Перемоги» було оголошено на минулому тижні – під час наради з  обласними  військовими адміністраціями та агенціями регіонального розвитку, проведеної Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади.
    За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної Росією в Україні війни, майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів –  і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді. 
        Обговорення пропозицій експертів дозволило представникам громад визначити наступний план своїх першочергових дій:
   - З’ясування кількості та демографічні характеристики людей, які переїхали до громади під час війни, їх кваліфікаційні характеристики та готовність долучитись до ініціативи “Сади Перемоги”.
   -Оцінка потреб громади у харчових продуктах на основі норм споживання окремих категорій продуктів та реальної кількість жителів (калькулятор для таких розрахунків невдовзі буде доступний на сайті ініціативи).
   - Проведення обліку земельних ділянок, що використовуються чи можуть бути використані для розширення виробництва сільськогосподарської продукції.
   - Збір потреб домогосподарств та внутрішньо переміщених осіб, яким потрібно надати допомогу для освоєння земельних ділянок для вирощування сільськогосподарської продукції.
   - Розробка плану активних дій із самозабезпечення мешканців громади харчовими продуктами та пошуку додаткових ресурсів фінансування.
   - Визначення обсягів харчових продуктів, які після задоволення власних потреб можуть бути спрямовані на забезпечення війська та для допомоги іншим громадам. 
   - Реалізація цього плану  на теренах  громади  стане не тільки нашою відповіддю окупантам на загрозу голоду, а й забезпечить відволікання від психологічного тиску війни і  сприятиме розвитку підприємництва в аграрній сфері.
Приєднуйтесь до ініціативи «Сади Перемоги» – допоможіть плідно використати кожен клаптик нашої землі для спільної перемоги!
Більше інформації про ініціативу «Сади Перемоги» можна дізнатися на сайті та у соціальних мережах.
Хештеги кампанії для соціальних мереж:
#VictoryGardensUA
#СадиПеремоги
#СадиДляПеремоги
#ГородніВійська

 Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь