Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Моніторинг цін

Дата: 12.05.2022 13:44
Кількість переглядів: 603

Фото без опису

11.05.2022року комісія Скала-Подільської селищної ради утворена розпорядженням селищного голови №53 від 09.03.2022 року «Про моніторинг цін на товари,встановлених суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі», у складі:

- Олександра МАНЮК- начальник фінансового відділу;

- Ольга БАЧИНСЬКА - начальник загального відділу (інспектор праці);

- Сергій Шуварівський - начальник юридичного відділу;

- Оксана ШЕТЕЛИНЕЦЬ - начальник Борщівського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області;

- Сергій КОЗІЙ - головний спеціаліст  Борщівського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області продовжила свою роботу спільно з ДПС, начальником Борщівського відділення Чортківської ДПС- Богданом БОДНАРУКОМ .

  Першочергову увагу особливо після карантинних послаблень в умовах воєнного стану приділили тим публічним місцям,які є найбільш ризиковані,це ринок,заклади громадського харчування,ФОП.

   Комісія обстежила ринок,15 суб’єктів господарювання на ринку і 5 - ФОП (магазини, заклади громадського харчування),які здійснюють реалізацію  товарів та мають  соціальну значущість.

   Перевірено стан додержання суб’єктами господарювання застосування граничного рівня затвердження торговельних надбавок (до 10%) та чи є можливість здійснення безготівкового розрахунку.

   За результатами спостереження  проведено роз’яснювальну роботу про заборону підвищувати ціни на товари першої необхідності на період воєнного стану (перелік  таких товарів зазначена в постанові КМУ №223 від 13.04.2022 року). Також інформуємо, що одночасно діє державне регулювання цін шляхом декларування зміни роздрібних цін на товари, зазначені в абзацах другому і третьому пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 №341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення», однак підприємці, які здійснюють свою діяльність на території громади, не проводили декларування змін цін.

      У випадках, коли у вас з`явились сумніви щодо завищених цін вказаної категорії товарів, повідомте про це комісію при селищній раді, Борщівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. У зверненні необхідно чітко зазначити найменування, адресу магазину, назву населеного пункту.

  Одночасно комісія і спеціалісти Держпродспоживслужби застерегли продавців на ринку щодо дотримання вимог під час здійснення торгівлі з лотків на ринку  в літній період, правил особистої гігієни, наявності санітарного одягу, умов під час транспортування, зберігання, термінів реалізації харчових продуктів. Торгівля швидкопсувними товарами з лотків, особливо м’ясними, рибними, виробами з кремом здійснюється з порушенням температурного режиму, що сприяє швидкому розмноженню та накопиченню мікроорганізмів у них.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь