Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Надання психологічної допомоги постраждалим від воєнних дій

Дата: 14.07.2022 11:33
Кількість переглядів: 513

Жорстока, звірська війна Російської федерації проти усіх українців призвела до жахливих наслідків.

 Масові вбивства та зґвалтування, насильницьке вивезення людей, у тому числі дітей, за кордон, викрадення людей, роз’єднані сім’ї, втрачене та зруйноване майно, втрата доходів – це та реальність, з якою зараз зіштовхнулось українське суспільство. Одними із найбільш вразливих категорій населення в такій ситуації – є жінки, діти, особи з інвалідністю, особи похилого віку та інші.

Відповідно до статті 1 Закону України „Про соціальні послуги”, а також Порядку організації надання соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2020 р. № 587, до осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, належать особи/сім’ї, які не можуть самостійно подолати негативний вплив обставин, зумовлених шкодою, заподіяною бойовими діями, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією. Враховуючи поточну ситуацію в країні, вкрай важливо забезпечити надання вчасної психологічної підтримки та допомоги всім, хто  цього потребує.

КУ « Центр надання соціальних послуг» Скала-Подільської селищної ради, проводить соціальну роботу та надає соціальні послуги особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах. В умовах воєнного стану  проводиться робота з особами/сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема, через шкоду, заподіяну бойовими діями, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією, у тому числі надання їм соціально-психологічної підтримки, організації та надання таким особам/сім’ям соціальних послуг відповідно до їхніх потреб. Установа розташована за адресою: смт. Скала-Подільська вул. І.Франка 2е (1 поверх).

Також  постраждалі від експлуатації та/або насильства за ознакою статі, зокрема від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, можуть отримати комплексну медичну та психологічну допомогу (консультації медичних спеціалістів, різні обстеження, лікування) у Реабілітаційному центрі Міжнародної організації з міграції МОМ (м. Київ) . Телефон гарячої лінії Представництва МОМ в Україні – 527, 0 800 505 501 (прийом дзвінків щодня з 8:00 до 20:00)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь