Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

До уваги підприємців та усіх зацікавлених мешканців громади. Оголошено конкурс на кращий проєкт / ініціативу за підтримки благодійних фондів

Дата: 20.07.2022 11:51
Кількість переглядів: 823

Фото без опису

МХП – Громаді” запустив конкурс бізнес-ідей “Роби своє” в умовах війни

Актуально до: 15.12.22

30 травня було анонсовано старт конкурсу бізнес-ідей для підтримки малого підприємництва в умовах війни «Роби своє» від Благодійного фонду «МХП – Громаді». Ініціатива передбачає відродження економіки в селах та малих містах України та створення умов для сталого розвитку підприємництва як відповідь на негативні економічні наслідки війни, що мають місце в Україні шляхом надання мікрогрантів. Конкурс розрахований  на підприємців-новачків чи тих, які здійснюють свою діяльність не більше як 4 роки та хочуть розширити  та/або здійснити релокацію або якісно покращити свою бізнес-діяльність.

Сума гранту: кожен з переможців зможе отримати від 50 до 100 тис. грн на реалізацію свого бізнес-плану. Кошти можуть бути спрямовані на закупівлю обладнання, сировини, матеріалів та послуг для підтримки мікро та малого бізнесу.

Конкурс бізнес-ідей «РОБИ СВОЄ» має дві опції:

1.            Навчання. Зареєстровані учасники за бажанням матимуть доступ до відеоматеріалів, створених експертами в сфері розвитку малого бізнесу. Це дасть можливість учасникам «прокачати» навички створення бізнес-планів, планування доходів, витрат, бізнес-аналітику та SMM-маркетинг.

        2.Фінансова підтримка. Для отримання гранту  учасник подає заявку, в якій описує мету, цілі бізнесу, опис продукції, планові доходи, витрати, інші показники.

 Заявку можна подати за спеціальною формою на сайті doyourbusiness.com.ua

Телефон для довідок – 067 440 59 00

 Розгляд заявок відбуватиметься на регулярній основі не рідше  1 разу  на місяць.

Плануємо підтримати до 50 бізнес-ідей в межах конкурсу «РОБИ СВОЄ».

На проведення конкурсу Фонд «МХП-Громаді» виділяє 3, 5 млн грн.

 До відома, конкурс бізнес-ідей «РОБИ СВОЄ» – це органічне продовження конкурсу «Село. Кроки до розвитку», який реалізовувався за підтримки МХП. Нагадаємо, вперше  конкурс бізнес-ініціатив для розвитку дрібного і мікропідприємництва  було запущено 2016 року. Він проводився чотири роки поспіль. За цей час було вкладено в проєкт 11,35 млн грн інвестицій, підтримано 250 проєктів у 8 областях України. Торік конкурс відбувся в межах проєкту «Розвиток села та протидія пандемії COVID-19 через сприяння росту малого та мікропідприємництва», реалізованого Благодійним фондом «МХП – Громаді» у партнерстві з Агенціями регіонального розвитку Вінницької та Черкаської областей. Ініціативу було реалізовано у межах спільного проєкту Уряду Швеції та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку». Завдяки підтримці західних партнерів “МХП – Громаді” зміг підтримати ще 24 бізнес-ініціативи. Підприємці-переможці зокрема були задіяні в агросекторі, займалися вирощуванням худоби, розвитком зеленого туризму, легкої промисловості, виготовленням продуктів харчування, наданням послуг з ремонту та навчання тощо. За 5 років реалізації цього конкурсу стало очевидним, що підтримка дрібного бізнесу в селах та малих містах – це насамперед внесок у підвищення рівня економічного зростання в громадах, збільшення кількості успішних історій та прикладів підприємництва, яке може розвиватися і дозволить популяризувати самозайнятість населення на місцях, а не еміграцію за кордон у пошуках заробітку. 

 

06.02.2022 - 20.11.2022

Грант на прототип творчого виробу від Це Крафт

                                               Актуально до: 20.11.22

Фонд ЦЕ КРАФТ впроваджує Постійний конкурс творців з метою підтримки мікропідприємців крафтовиків і ремісників. За умовами конкурсу всі охочі можуть подати ідеї на виготовлення творчого продукту (прототипу). Це Крафт щоквартально проводить конкурсний відбір на найкращу ідею виробу і фінансує виготовлення продукту-товару на грантових умовах (безповоротно). Авторські права на прототип залишаються за автором і надалі він/вона зможуть стати Продавцем на Це Крафт.

УМОВИ ПОСТІЙНОГО КОНКУРСУ ТВОРЦІВ ЦЕ КРАФТ

Щоквартально комісія конкурсу визначає від одного до трьох переможців і фінансуватиме виготовлення товарні зразки. Ми сприятимемо тому, аби ви як автор стали виробником та підприємцем. З переможцем конкурсу буде укладено договір на перерахування благодійного внесу від благодійного фонду “Це Крафт”. Договірвизначає строки виконання заходів для виготовлення виробу і відповідальність сторін.

Для кого цей конкурс:

Вам має бути понад 18 років і ви маєте проживати в Україні.

Конкурс призначений для початківців і тих, хто бажає створити новий виріб, але не має для цього достатньо ресурсів і знань.

Якщо ви вже діючий творець/митець/дизайнер/виробник і вам порібна підтримка – ми також відкриті для ваших ідей.

Як подати ідею:

Пропозицію до конкурсу складається із візуального зображення (цифрове зображення малюнку, фото, схеми) і супровідного листа з описом вашої ідеї. Розмір тексту – до 2-х сторінок.

Пропозиції подаються через форму сбору на сайті Це Крафт – Постійний Конкурс Творців (https://itscraft.com.ua/postijnyj-konkurs-tvortsiv/).

У файлі обов’язково зазначте ваше прізвище та ім’я, бажаний матеріал виробу та дату подання пропозиції.

Від одного заявника може бути необмежена кількість пропозицій.

Що може бути конкурсною пропозицією:

Ви можете запропонувати будь-що від не функціонального предмета для прикрашання простору, до практичних, але естетичних речей. Це Крафт вбачає пріоритет у вашій творчій думці та потенційну можливість народження аутентичного творчого виробу (прототипу товару або його частини). Прототип або промисловий зразок — це художньо-конструкторське рішення, що визначає зовнішній вигляд виробу і призначене для задоволення естетичних та ергономічних потреб.

Строки подання ідей:

Конкурс постійний з щоквартальним оголошенням переможців.

Просимо подавати ваші пропозиції до 20 лютого / травня / серпня / листопада.

Оголошення результатів конкурсу відбувається 28 лютого / травня / серпня / листопадана сторінках Це Крафт у Інстаграм і Фейсбук.

Критерії конкурсного відбору ідей:

СУМА. Надається фінансування прототипу / мінімальної партії / деталі виробу до 1500 грн., якщо виробництво коштує більше – ви маєте дофінансувати за власний рахунок.

АКТУАЛЬНІСТЬ ІДЕЇ. У формі збору заявок додайте файл з описом ідеї, актуальності виробу для регіону або України, потенційний культурний і економічний зиск. Обсяг записки – до 2-х сторінок.

АВТОРСТВО. КРЕАТИВНІСТЬ. ІНОВАЦІЙНСТЬ. 100% ваше авторство. Якщо комісія виявить плагіат ідеї, таку пропозицію буде виключено з конкурсу.

ГАРМОНІЯ. Гармонійність, краса, естетичність об’єкта як виробу.

ЕКОЛОГІЧНІСТЬ. Бажано аби виробництво було запропоновано з екологічних та натуральних матеріалів.

ОСУЧАСНЕННЯ ТРАДИЦІЙ. Вироби можуть (не обов’язково) носити ідею української ідентичності, територіальної або культурної причетності, історичну канву. Якщо ви подаєте ідею на основі традиційної української творчості, то пропонуємо їх стилістично осучаснити.

Запитання і пропозиції

Читайте умови і більше про конкурс на сторінці Постійний конкурс творців БФ “Це Крафт”

Запитання і пропозиції можна написати на електронну адресу itscraftua@gmal.com, у темі листа пишіть «Запитання щодо Конкурсу творців».

Також щодо Конкурсу творців Це Крафт на постійній основі надаються консультації. Запис на консультацію можна зробити за номером телефону 066-898-2224.

Постійний Конкурс творців реалізовується командою благодійного Фонду “Це Крафт” за підтримки громадської організації “Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад” в рамках соціальної складової соціального підприємства Це Крафт.

Швейцарське бюро співробітництва в Україні представляє Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC) і управляє серією малих проектів, які в першу чергу орієнтовані на громадські організації.

Заявники повинні бути зареєстрованими українськими неурядовими організаціями з адекватною організаційною структурою і належним фінансовим досвідом. У виняткових випадках комерційні, урядові або міжнародні організації можуть також розглядатися.

Державні органи та комерційні структури можуть подавити заявки у випадку попереднього погодження з боку програми.

Основні області підтримки малих проектів:

-Здоров'я;

- Місцеве самоврядування та децентралізація;

- Розвиток торгівлі, розвитку малих та середніх підприємств (МСП);

- Стала енергетика, вода, навколишнє середовище, містобудування;

- Соціальні послуги;

- Реагування на наслідки конфлікту;

- Законності, справедливості;

- Культурні заходи.

Запропоновані проекти повинні залучати місцеві ініціативи і розглядати потреби громади на умовах залученості  (партисипативності), а також вивчення і просування нових ідей і підходів у відповідний регіон.

Для того, щоб мати право на підтримку, проектна пропозиція, мусить виконати наступні умови:

- бюджет зазвичай в діапазоні від 100 000 – 600 000 грн.;

- заявник повинен робити також власний внесок у грошовій чи натуральній формі.

- Концентруватись на витратах пов'язаних з переважно з діяльністю: придбання обладнання, а також ознайомчі поїздки, стипендії та благодійні акції не підтримуються;

- терміни реалізації максимально 12 місяців: діяльність проекту має бути реалізовано і остаточна звітність повинна бути доставлена в цей час.

Схеми малих проектів можуть підтримувати громадські організації лише один раз.

Форма заявки.

Електронні копії проектних пропозицій для попереднього розгляду мають бути надіслані у Швейцарське Бюро співробітництва за адресою електронної пошти: kye.SCO@EDA.Admin.ch

Deadline – постійно діюча.

 

Виконавчий комітет Скала-Подільської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь