Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Громада попрощалася із Сергієм Прокоп’юком

Дата: 14.09.2022 14:33
Кількість переглядів: 2150

На зламі пізнього літа та ранньої осені услід за журавлиними ключами піднімаються у небесну високість душі полеглих воїнів-захисників Української землі, серед яких і душа нашого земляка -  Сергія Прокоп’юка. Він народився 29 листопада 1976 року, зростав у нашому містечку, тут гартувався його характер, тут стартував у виробничі будні. Тут у нього чимало друзів та родичів.  У листопаді йому би виповнилося 46 років… Сергій Валерійович служив у Збройних Силах України, склав присягу воїна на вірність українському народові 25 грудня 1994 року, мав звання сержанта (пізніше отримав звання  прапорщика). Вірний військовій присязі, у числі перших став на захист Української держави.

  Його життя обірвалося під час виконання бойового завдання на Донеччині 10 вересня цього року, коли російські окупанти чинили спротив наступу українських з’єднань. Домовину з прахом полеглого Героя доправили до селища 13 вересня.  Мешканці Скали-Подільської та довколишніх сіл зустріли траурну кавалькаду машин навколішки з квітами та запаленими лампадками. До селищного будинку культури домовину внесли військові побратими Сергія Валерійовича  у супроводі священників та  рідних, численних знайомих, сусідів та колишніх колег.

       14 вересня відбувся чин поховання, який  здійснили священники Українських церков: греко-католицької та православної  під орудою Правлячого Архієрея Бучацької єпархії УГКЦ  Дмитра Григорака. Наш земляк   свідомо став до військових лав, щоби боронити рідну українську землю, захистити свою сім’ю, родину від російського окупанта.  Як зазначив Владика Дмитро під час прощі, зброя сама по собі не така й уже страшна. Страшна вона в руках людей сильних духом, одержимих свободою для своєї держави, вірою у її майбутнє. А силу, дух, витримку воїнам дає Господь Бог. -Тож молімося за душі полеглих і тих, хто боронить рідну землю!- закликав Владика.

  У скорботі залишаються дружина Ірина Олександрівна, дочки – Софія  та Анастасія, рідні та близькі. Розділяємо з вами біль непоправної втрати.

 Віримо, що Сергій Валерійович у Небесному Легіоні Воїнів Світла боронитиме і надалі нашу землю. Молімося за його душу, пам’ятаймо про нього. Герої не вмирають!

   Слава Україні!

                 

                  

     

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь