Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

ДСНС повідомляє

Дата: 26.12.2022 14:41
Кількість переглядів: 331

   Чортківське РУ ГУ ДСНС України у Тернопільській області з метою належної підготовки населення до роботи в умовах можливої повної відмови енергосистеми України звертає увагу на неухильному дотриманні правил протипожежної безпеки під час використання пічного опалення, газобалонного обладнання та генераторів у побуті в разі можливої повної відмови енергосистеми України. У зв’язку з опалювальним сезоном залишається проблема порушень правил пожежної безпеки при використанні пічного опалення та газобалонного обладнання. Також останнім часом стає актуальною проблема постійних коливань напруги в електромережі, що провокує збільшення ризику виникнення короткого замикання. Ворог системно пошкоджує енергетичні об’єкти інфраструктури по всій території України. Через аварійні відключення світла українці почали запасатися альтернативними джерелами енергії для своїх осель. Найпопулярнішими з них є генератори. Таке джерело енергії у домівках — є виходом із ситуації, але через неправильне використання такі механізми можуть призвести до виникнення пожеж із загибеллю та травмуванням людей та нанесенням значних матеріальних збитків. Отже, аби запобігти нещасним випадкам, слід додержуватися таких правил:

• Купуйте лише сертифіковану продукцію і тільки в ліцензованих точках продажу. Уважно дотримуйтесь інструкцій виробника.

• Генератори та паливо мають використовуватися тільки на відкритому повітрі на відстані не менше 6 метрів від вікон, дверей та гаражів. Тримайте генератор сухим, захищайте від дощу та затоплення. Дотик до мокрого генератора або пристроїв, підключених до нього, може призвести до ураження електричним струмом.

• Перед заправкою дайте генератору охолонути. Паливо, що пролите на гарячі деталі двигуна, може спалахнути.

• Встановіть у приміщенні детектори чадного газу.

• Обов’язково придбайте вогнегасник і тримайте його поряд, на видному і легкодоступному місці. Також хочемо нагадати, що чимало пожеж, особливо з трагічними наслідками, виникають уночі, тому щовечора необхідно:

• Вимкнути всі можливі електропобутові та газові прилади.

• Упевнитися, що безпосередньо біля ліжка, впритул до ковдри, не стоять електричні прилади.

• Переконатися, що вогонь у печах догорів.

• Зачинити двері в кімнату. 

Також хочемо нагадати, що з наближенням Новорічних та Різдвяних свят слід пам’ятати про заходи пожежної безпеки при користуванні різними піротехнічними засобами. Небезпеку становлять як хлопавки, петарди, бенгальські вогні, салюти, так і гірлянди, розвішані на ялинках, які є потенційними джерелами займання. Тому через масове використання піротехнічних виробів з порушенням правил та необережне поводження з вогнем у побуті, може підвищуватись рівень пожежної небезпеки. Враховуючи умови сьогодення звуки запуску феєрверків та петард стали для українців тригерами, викликаючи відчуття тривоги та примушуючи ховатися в бомбосховища. Тому радимо утриматися від салютів на свята. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь