Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Урядові програми та ініціативи з підтримки бізнесу в Україні у 2023 році

Дата: 09.02.2023 14:11
Кількість переглядів: 384

Фото без опису

Державний ресурс  «Дія. Бізнес»  пропонує актуальні програми і постійно їх оновлює. Що ж ми маємо з актуального, станом на кінець року? Адже звикли, що бюджетний рік завершується, і разом із ним завершуються й урядові програми. Освоїли кошти — молодці, не встигли — шукайте інше. Грантові програми підтримки, які ви можете знайти через портал  єРобота  працюють, на щастя, не за таким принципом.
«Проєкт єРобота є довгостроковим. Його реалізація буде продовжена у 2023 році. Він стане важливою частиною відновлення України». Тому сміло долучайтеся, якщо мали такий намір.

Зараз відкритими до прийняття заявок є наступні грантові програми:

                                                   Своя теплиця

Програма  грантів на розвиток тепличного господарства до 7 млн. грн за 2 гектари, але не більше від 70% вартості проєкту. Кошти можна витратити на створення тепличного комплексу, закупівлю насіння, закупівлю  технічного обладнання. Отримувач гранту зобов’язаний створити від 40 робочих місць.

                                                    Новий рівень

Програма грантів для переробних підприємств - до 8 млн. грн. Кошти передбачені на придбання обладнання для створення або збільшення виробничих потужностей переробних підприємств, зокрема виробництва меблів, будматеріалів, одягу, фурнітури, ліній металообробки, аграрної переробки тощо. Мета програми — збільшити частку переробної продукції, зокрема в експорті. Отримувач гранту зобов’язаний створити до 25 робочих місць.

                                             

Своя справа

Програма  мікрогрантів до 250 тис грн. Розрахована на всіх, хто хоче почати чи розвивати свій малий або мікробізнес - від підприємств для пошиття одягу, СТО, хімчисток до кав’ярень, пекарень, перукарень тощо. Кошти можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини, сплату оренди, послуги маркетингу та реклами, комерційної концесії, лізингу. Отримувач гранту зобов’язаний створити щонайменше одне робоче місце.

Свій сад

Програма  грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства: висадка та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику, площею 1-25 га. Гранти надаються на умовах співфінансування — до 400 тис. грн. за гектар, але не більше від 70% вартості проєкту висадження насаджень. Працевлаштування 6-10 постійних та 125-425 сезонних працівників, залежно від культури та площі насаджень.

                                                    

 

Всі перераховані вище програми врегульовані положеннями порядку їх надання, які затверджені Постановою КМ України №738 від 21.06.2022 року «Деякі питання надання грантів бізнесу».  

Що буде з вашою заявкою

Після того, як ви вивчите всі нюанси щодо заповнення заявки та оформлення бізннес-плану (а це — найважливіша стадія), підпишите і подасте пакет документів на затвердження, він потрапить до двох установ, що уповноважені вирішувати питання надання державних грантів підприємцям в Україні. Це — Ощадбанк та Державний центр зайнятості.
Перевірятимуть вашу ділову репутацію та платоспроможність, наявність заборгованостей зі сплати податків чи штрафів, далі -— економічні складову вашого бізнесу (бізнес-план), а саме його реальність і обґрунтованість. За результатами перевірки експерти виставляють певні бали — чим вони вищі, тим вища ймовірність позитивного рішення.
У разі такої відповіді ви берете на себе зобов’язання вести бізнес саме в такому розрізі, як це задекларовано у вашій грантовій заявці, створюєте ту кількість робочих місць, що передбачена, закуповуєте через Ощадбанк те обладнання, що передбачили і основне — сплачуєте податки вчасно і в повному обсязі. У разі несплати податків чи невиконання умов проєкту, прийдеться повернути грантові кошти.

Додаткові пропозиції

Крім грантових програм, держава пропонує бізнесу кредити під назвою

 5-7-9%. Станом на кінець року, 9 банків долучені до цієї програми підтримки. Вони пропонують різні кредитні продукти: кредитні лінії, інвестиційні кредити, поповнення обігових коштів тощо. Найлегший пошук всіх доступних кредитних пропозицій — через портал Дія.Бізнес-Маркетплейс фінансових можливостей для бізнесу.

Є також лізингові програми підтримки, які дофінансовує держава, тому вони мають привабливі знижені ставки.

Компенсація за працевлаштування ВПО

Компенсація роботодавцю витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету. Подати заяву на отримання компенсації може суб’єкт господарювання, який працевлаштував внутрішньо переміщену особу із заробітною платою не менше мінімальної, подав всю належну податкову звітність та сплатив необхідні платежі, а також не є неприбутковою організацією.

  Сектор економічного та аграрного розвитку

 

Запрошуємо взяти участь в вебінарі «Презентація типового бізнес-плану

створення та діяльності сільськогосподарського кооперативу з заготівлі та

переробки молока».

Презентація типового бізнес-плану створення та діяльності

сільськогосподарського кооперативу з заготівлі та переробки молока

Метою заходу є підвищення рівня обізнаності щодо розробки бізнес-планів зі

створення та діяльності сільськогосподарського кооперативу з заготівлі та

переробки молока. Під час заходу будуть розглянуті рекомендації до

написання бізнес-плану та представлений бізнес-план у форматі Excel та

надано роз'яснення щодо його заповнення.

Дата : 14 лютого 2023 року

Тривалість : 13:00-14:30 Відеоконференція : з використанням платформи Zoom

Програма заходу Попередня реєстрація є обов’язковою. Учасники вебінару

безкоштовно отримають бізнес-план у форматі Excel. Даний захід проводиться

за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток

торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах

України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського

господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Реєстрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь