Вшанували Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2023 15:28
Кількість переглядів: 382

Фото без опису

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”.

    Революція 2013-2014 років відбулася ціною сотні життів. Вона стала наймасштабнішим вибухом народного гніву в новітній історії України, найжертовнішою сторінкою боротьби українців за свої права і демократичний європейський вибір. Гідність, свобода, відвага, єдність, честь стали одними з головних консолідуючих цінностей Революції Гідності.

    Революція Гідності змінила не тільки країну, вона змінила кожного з нас. Ми навчилися брати на себе відповідальність, навчилися бути небайдужими до долі наших дітей та онуків, у цілому ми більше переживаємо за майбутнє України. В державі народилася нація, яка не дасть розділити свою землю і стоятиме за Україну до останнього. Тоді, у холодні дні жорстокого протистояння 2014-го, нам усім здавалося, що рубікон подолано, несправедливість, зло, владна безпорадність та її продажність подолані. Тоді ми ще не знали, якою дорогою ціною обійдеться нам європейський вибір, щире прагнення кожного з нас жити у демократичній незалежній державі, бути господарями на своїй землі. 

     Слава Тобі, Небесна Сотне, слава усім, котрі били і бють московських загарбників, жертвуючи при цьому життям, котрі переживають обстріли та руйнування і від цього стають усе більше українцями, усім, котрі тримають тил – працюють, навчаються, діляться потрібним для фронту.

     Хай моральним обов’язком для кожного з нас буде вшанування Героїв та силою духу не зрадити ідеали Революції Гідності. Схиляємо голови перед тими, хто ціною власного життя відстояв європейське майбутнє для кожного з нас.

Вічна пам’ять Героям!

З повагою, селищний голова                                                Ігор ЛОБОДА

        Фото без опису   Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь