Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Зустріч з педагогічними працівниками

Дата: 23.02.2023 11:10
Кількість переглядів: 258

Фото без опису

В рамках інформаційної кампанії щодо популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування завідувачем відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Скала-Подільської селищної ради Іриною Гурою  було проведено зустріч з педагогічними  працівниками.

Присутні учасники заходу отримали інформацію про існуючі  форми сімейного виховання для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а також про нововведення – професійний патронат, комплексну послугу, що передбачає тимчасовий догляд та виховання дитини в іншій сім’ї до моменту доки батьки не подолають складні життєві обставини. Слухачі докладно дізналися про те, хто може бути патронатним вихователем, що потрібно для створення такої сім’ї, яке грошове забезпечення такої послуги, та до яких державних установ необхідно звертатись для створення альтернативних сімейних форм виховання.

Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих до чужого горя, душевно щедрих і соціально - відповідальних людей. Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку.

Сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, патронатна сім’я.

Якщо ви бажаєте дізнатись про форми сімейного влаштування та необхідні дії задля допомоги дітям, зввертайтесь до КУ «Центр надання соціальних послуг» Скала-Подільської селищної ради за адресою: смт. Скала-Подільська, вул. Івана Франка, 2Е  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь