Сьогодні – Всесвітній День соціальної роботи

Дата: 21.03.2023 16:28
Кількість переглядів: 404

Фото без опису

Кожного року у третій вівторок березня у всьому світі відзначається Всесвітній День соціальної роботи.

Цей день став кульмінаційною точкою в соціальному календарі професійної діяльності соціальних працівників у всьому світі.

Започаткувала свято Міжнародна федерація соціальних працівників, що станом на сьогоднішній день налічує 116 країн-членів. Федерація соціальних працівників сповідує прагнення до соціальної справедливості, дотримання прав людини і соціального розвитку шляхом заохочення соціальної роботи, використання моделей передової практики і сприяння міжнародному співробітництву.

Федерації було надано спеціальний консультативний статус при Економічній і Соціальній Раді, Організації Об'єднаних Націй і Дитячому фонді ООН – ЮНІСЕФ. Гасло Федерації соціальних працівників звучить так: «По мірі можливості соціальна робота підтримує роботу з людьми, а не тільки для людей».

Важко знайти сферу діяльності і професію, яка була б настільки близькою до людини та її потреб, водночас забезпечувала глобальні соціальні зміни, як соціальна робота. Дехто вважає, що соціальні працівники працюють лише з людьми у складних життєвих обставинах, проте соціальна робота має значно ширший і глобальніший вимір. Це – практично орієнтована галузь, спрямована на забезпечення соціального благополуччя та соціальної справедливості, розвитку людського потенціалу, сприяння здоровій комунікації між людьми.

У цей непростий час діяльність соціальних працівників є як ніколи важливою на різних рівнях практики – від простого консультування по телефону, щоб підтримати та заспокоїти під час соціальної ізоляції, до рівня прийняття рішень в державі.

У межах відзначення Всесвітнього дня соціальної роботи, 21 березня 2023 року  Мінсоцполітики в партнерстві з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ)  презентували  та обговорили Візії Міністерства соціальної політики щодо подальшого розвитку соціальної сфери України, де були   окреслені перспективи подальшої взаємодії Мінсоцполітики з потенційними партнерами на різних рівнях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь